
800 gramų | avienos |
1 skiltelė | česnakas |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 valgomasis šaukštas | garstyčios (prancūziškos) |
0.25 arbatinio šaukštelio | kvapieji pipirai |
2 valgomieji šaukštai | sviestas (tirpintas) |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
250 mililitrų | grietinė |
2 valgomieji šaukštai | pomidorų pasta |
150 mililitrų | raudonas vynas |
Keptuvą pašauti į įkaitintą orkaitę. Pirmiausiai mėsą apkepti 225 C temperatūroje, o paskui orkaitėje temperatūrą sumažinti.
Šaukštą sviesto ištirpinti keptuvėje, suberti miltus ir pakepinti, supilti grietinę ir dar pakaitinti 10 minučių. Galiausiai sukrėsti pomidorų tyrę.
Iškeptą avieną suvynioti į aliuminio foliją ir palikti šiltai. Kepsnio sultis praskiesti raudonuoju vynu ir supilti į padažą. Padažą kaitinti, kol sutirštės, nuolat maišyti. Pagardinti ir patiekti atskirai.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Arvydo Londono kepsnys su prieskoniais (London Broil)
-
Ranka
-
Šašlykai
-
Kapota keri mėsa
-
Stirnienos kumpis
-
Šašlykai pomidorų pastos marinate
-
Kepsnys romantiškam vakarui
-
Klasikinis kiaulienos šašlykas
-
Tešloje keptas rūkytas kumpis
-
Šeimos pusryčiai "Gėlytės"
-
Keptos kepenėlės su obuoliais
-
Kotletai su morkų, pievagrybių ir sūrio įdaru
-
Kepta menkė
-
Keptas, įdarytas paršelis
-
Avienos šašlykas
-
Guliašiukas
-
Kiaulienos šašlykas majoneze
-
Jautienos kotletai
-
Sprandinės suktinukai su malta mėsa ir sūriu
-
Keptas jautienos kumpis
Totoriška aviena su garstyčių padažu

- Paruošimo laikas:
-
Aviena,
800 gramų -
Česnakas,
1 skiltelė -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Garstyčios, prancūziškos,
1 valgomasis šaukštas -
Kvapieji pipirai,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Sviestas, tirpintas,
2 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
250 mililitrų -
Pomidorų pasta,
2 valgomieji šaukštai -
Raudonas vynas,
150 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuluptą česnako skiltelę supjaustyti gabaliukais, apibarstyti druska ir sutrinti. Mėsą įtrinti sutrintu česnaku, sumaišytu su garstyčiomis, pipirais bei tirpinti sviestu ir dėti į keptuvą.
Keptuvą pašauti į įkaitintą orkaitę. Pirmiausiai mėsą apkepti 225 C temperatūroje, o paskui orkaitėje temperatūrą sumažinti.
Šaukštą sviesto ištirpinti keptuvėje, suberti miltus ir pakepinti, supilti grietinę ir dar pakaitinti 10 minučių. Galiausiai sukrėsti pomidorų tyrę.
Iškeptą avieną suvynioti į aliuminio foliją ir palikti šiltai. Kepsnio sultis praskiesti raudonuoju vynu ir supilti į padažą. Padažą kaitinti, kol sutirštės, nuolat maišyti. Pagardinti ir patiekti atskirai.
Komentarai (4)
-
vireja
2017-02-09 16:16
gal nieko,bet kodel neparasote,kiek min,kepti,bei laikyti folijoje,Diekui
-
G
2014-04-28 10:34
Paprasta pagaminti ir labai skanu. Bijojau imtis avienos, o kai skaniai pavyko, labai džiaugiausi. Ačiū!
-
Daina
2011-06-17 12:44
visai neblogai gavosi %-) :super: