Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis druska
300 gramų svogūnai
250 mililitrų alyvuogių aliejaus
4 vienetai kiaušiniai
500 gramų bulvių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Nuskustas bulves supjaustome plonais grežinėliais. Nuluptą svogūną supjaustome smulkiais grežinėliais. Sudedame bulves ir užpilame alyvuogių aliejumi ir kepame ant mažos ugnies, truputį pakepinus sudedame pjaustytą svoguną ir druską. Kepame kol bulvės ir svogunai bus iškepę ir minkšti, svarbu, kad aliejaus nebūtų per daug. Visą šitą iškeptą turinį dedame į kitą indą ir nusausiname aliejų (čia jau jums spręsti kaip tai geriau padarysit). Tada kepintas bulves sumaišome su plaktais kiaušiniais. Sudedame viską į keptuvę, palyginame paviršių, kad įgautų gerą formą ir pakepame kelias minutes, po to atsargiai apverčiame ir pakepame dar kelias minutes, antra pusę! vole :) Tortilla de patatas (bulvių tortas) baigtas. Jei ką praleidau ar ko nors nesuprantat rašykit komentarus :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Tortilla de patatas (Bulvių omletas)

Komentarai: 21
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Nuskustas bulves supjaustome plonais grežinėliais. Nuluptą svogūną supjaustome smulkiais grežinėliais. Sudedame bulves ir užpilame alyvuogių aliejumi ir kepame ant mažos ugnies, truputį pakepinus sudedame pjaustytą svoguną ir druską. Kepame kol bulvės ir svogunai bus iškepę ir minkšti, svarbu, kad aliejaus nebūtų per daug. Visą šitą iškeptą turinį dedame į kitą indą ir nusausiname aliejų (čia jau jums spręsti kaip tai geriau padarysit). Tada kepintas bulves sumaišome su plaktais kiaušiniais. Sudedame viską į keptuvę, palyginame paviršių, kad įgautų gerą formą ir pakepame kelias minutes, po to atsargiai apverčiame ir pakepame dar kelias minutes, antra pusę! vole :) Tortilla de patatas (bulvių tortas) baigtas. Jei ką praleidau ar ko nors nesuprantat rašykit komentarus :)

Reklama:

Komentarai (21)


  • mika 2013-10-05 14:30

    cia grynai ispaniskas valgis,sia vasara tenerifej valgiau,labai skanu buvo.dar bandeles paprastos lauzias ir kartu valgo.


  • gtr 2013-08-15 19:23

    eina sau kiek cia ismaneliu ziauru net darosi,zmogus pasidalino receptu kaip jis daro o cia puolat savo susik... nuomones reikst idekit savo recepta kaip kas darot o ne cia pulkit kaip glus...


  • Egle 2010-06-01 15:45

    Dar labai skanu ir su zaliaisiais zirneliais, viskas tas pats tik vietoj bulviu dedami zirneliai, pati dirbau ispanijoje ir visada pusryciams valgydavau tortilla :)


  • Alvy 2010-05-09 22:31

    10 metu ispanijoje gyvenam.tortilla tikrai vienas is geriausiu patiekalu.valgom su viskuo. man asmeniskai patinka su anciuviais.


  • (anonimas) 2010-05-08 21:27

    super patiekalas!!!! :)


  • AURTAR 2010-03-07 11:11

    kiekvienas gali daryti pagal save kaip kas ismasto bet cia yra grynas ispaniskas patiekalas ir jis daromas taip kaip parasyta :)


  • liu 2010-03-07 09:58

    sutinku su Rita :super:


  • kristuks 2010-03-06 15:40

    Geriausia apversti su sudrėkinta lėkšte,gražiai nučiuožia atgal į keptuvę,nesuplyšta :soku2: šiaip labai skanus patiekalas :mmm:


  • Rita 2010-02-11 17:55

    Patikekit, kad burokine tarka tarkuotos bulves ir tortilla neturi nieko bendro. Tai visai skirtingi patiekalai. Siulau pirmiausia isvirti bulves supjaustytas stmbokais gabaleliais aliejuje, jas gerai nusausinti per kiaurasamti. Po to kepant jau su kiausiniu jas gerokai patrinti, kad gautusi beveik kose. Beja ir svogunu ne butina deti, nes tai irgi atskiras tortillos patiekalas.
    Tu tortillu, tariasi tortija, Ispanijoje yra beprotiska galybe. O riebalu nebijokite, nes tai augalines kilmes ir jokioms dietoms nekenkia. Jau geriau atsiribokite nuo kiausinio trynio.


  • coliuke 2009-11-27 19:36

    Ausra,kas skaiciuoja kolorijas,is viso tokiu patiekalu nevalgo... :-D


Daugiau receptų