1 arbatinis šaukštelis | druska |
300 gramų | svogūnai |
250 mililitrų | alyvuogių aliejaus |
4 vienetai | kiaušiniai |
500 gramų | bulvių |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tarkuotų bulvių apkepas
- Bulvių kepsnys
- Kugelis
- Kugelis su meile
- Plokštainis iš bulvių, su kumpiu
- Greitas bulvių apkepas
- Cukinijų ir bulvių apkepas
- Sicilietiškas bulvių pyragas
- Lauko apkepas su dešra
- Bulvių apkepas su svogūnais
- Varškės ir bulvių plokštainis
- Žiedinių kopūstų, bulvių ir mėsos apkepas
- Bulvių ir varškės apkepas
- Apkepas „La Graikija“
- Itališkai pagamintos bulvės
- Pica su vištiena
- "Kiaušinienė" pietums
- Jautienos ir bulvių apkepas
- Bulvių apkepas su vištienos faršu
- Bulvių bei dešrelių apkepas
Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Svogūnai,
300 gramų -
Alyvuogių aliejus,
250 mililitrų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Bulvės,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskustas bulves supjaustome plonais grežinėliais. Nuluptą svogūną supjaustome smulkiais grežinėliais. Sudedame bulves ir užpilame alyvuogių aliejumi ir kepame ant mažos ugnies, truputį pakepinus sudedame pjaustytą svoguną ir druską. Kepame kol bulvės ir svogunai bus iškepę ir minkšti, svarbu, kad aliejaus nebūtų per daug. Visą šitą iškeptą turinį dedame į kitą indą ir nusausiname aliejų (čia jau jums spręsti kaip tai geriau padarysit). Tada kepintas bulves sumaišome su plaktais kiaušiniais. Sudedame viską į keptuvę, palyginame paviršių, kad įgautų gerą formą ir pakepame kelias minutes, po to atsargiai apverčiame ir pakepame dar kelias minutes, antra pusę! vole :) Tortilla de patatas (bulvių tortas) baigtas. Jei ką praleidau ar ko nors nesuprantat rašykit komentarus :)
Komentarai (21)
-
mika
2013-10-05 14:30
cia grynai ispaniskas valgis,sia vasara tenerifej valgiau,labai skanu buvo.dar bandeles paprastos lauzias ir kartu valgo.
-
gtr
2013-08-15 19:23
eina sau kiek cia ismaneliu ziauru net darosi,zmogus pasidalino receptu kaip jis daro o cia puolat savo susik... nuomones reikst idekit savo recepta kaip kas darot o ne cia pulkit kaip glus...
-
Egle
2010-06-01 15:45
Dar labai skanu ir su zaliaisiais zirneliais, viskas tas pats tik vietoj bulviu dedami zirneliai, pati dirbau ispanijoje ir visada pusryciams valgydavau tortilla :)
-
Alvy
2010-05-09 22:31
10 metu ispanijoje gyvenam.tortilla tikrai vienas is geriausiu patiekalu.valgom su viskuo. man asmeniskai patinka su anciuviais.
-
(anonimas)
2010-05-08 21:27
super patiekalas!!!! :)
-
AURTAR
2010-03-07 11:11
kiekvienas gali daryti pagal save kaip kas ismasto bet cia yra grynas ispaniskas patiekalas ir jis daromas taip kaip parasyta :)
-
liu
2010-03-07 09:58
sutinku su Rita :super:
-
kristuks
2010-03-06 15:40
Geriausia apversti su sudrėkinta lėkšte,gražiai nučiuožia atgal į keptuvę,nesuplyšta :soku2: šiaip labai skanus patiekalas :mmm:
-
Rita
2010-02-11 17:55
Patikekit, kad burokine tarka tarkuotos bulves ir tortilla neturi nieko bendro. Tai visai skirtingi patiekalai. Siulau pirmiausia isvirti bulves supjaustytas stmbokais gabaleliais aliejuje, jas gerai nusausinti per kiaurasamti. Po to kepant jau su kiausiniu jas gerokai patrinti, kad gautusi beveik kose. Beja ir svogunu ne butina deti, nes tai irgi atskiras tortillos patiekalas.
Tu tortillu, tariasi tortija, Ispanijoje yra beprotiska galybe. O riebalu nebijokite, nes tai augalines kilmes ir jokioms dietoms nekenkia. Jau geriau atsiribokite nuo kiausinio trynio.
-
coliuke
2009-11-27 19:36
Ausra,kas skaiciuoja kolorijas,is viso tokiu patiekalu nevalgo... :-D