Tortas "Žozefina"
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Šio torto receptą turiu jau kelis metus, tik vis neprisiruošdavau išsikepti. Atsiliepimų irgi skaičiau įvairiausių - vieniems patiko, kitiems nelabai. O man patiko, ir net Šio torto receptą turiu jau kelis metus, tik vis neprisiruošdavau išsikepti. Atsiliepimų irgi skaičiau įvairiausių - vieniems patiko, kitiems nelabai. O man patiko, ir net labai! Tortukas neįprasto skonio, su razinų papločiais ir grietininiu kremu, kuris man labai priminė maskarponės kremą. (...daugiau) Jurgitos receptai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
250 gramų razinos
2 vienetai kiaušiniai
180 mililitrų pienas
100 gramų cukrus
200 gramų miltai
2 arbatiniai šaukšteliai soda
Kremui:
800 gramų grietinė
150 gramų sviestas
110 gramų cukraus pudra
0.5 arbatinio šaukštelio vanilinis cukrus
šiek tiek citrinos rūgštis (ant peilio galiuko)
Sulaistymui:
100 mililitrų kava
Papuošimui:
80 gramų juodojo šokolado
30 gramų razinos
40 gramų baltas šokoladas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Ingredientai nurodyti 22 - 23 cm. tortui.
2.
Papločiai:
Razinas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Tuomet beriame ant rankšluosčio, kad apdžiūtų.
Kol džiūna razinos, išplakame iki standumo baltymus su cukrumi, ir atskirame inde trynius. Atsargiai sumaišome baltymus su tryniais.
Razinas blenderiu sutriname iki košelės konsistencijos. Pilame į jas pieną, actu nugesintą sodą ir greitai išmaišome.
Sudedame kiaušinių masę, atsargiai išmaišome.
Galiausiai suberiame miltus ir vėl lėtai išmaišome.
Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
Padaliname ją į 3 dalis (geriausia pasverti visą masę ir padalinti į 3).
Ant kepimo popieriaus nusipiešiame tris 22 - 23 cm. skersmens apskritimus.
Paskirstome ant apskritimų tešlą ir kepame po vieną lakštą 200°C orkaitėje apie 10 - 15 minučių, kol papločiai gražiai paruduoja.
Iškepusius galima lygiai apipjaustyti, kad suteptas tortas būtų lygus.
Atvėsiname. Subadome papločius dantų krapštuku keliose vietose ir sulaistome kava.
3.
Kremas:
Minkštą sviestą plakame mikseriu kartu su pudra ir vaniliniu cukrumi, kol tampa purus.
Suberiame citrinos rūgštį.
Po truputį pilame grietinę ir lėtai plakame kelias minutes, kol tampa standus.
4.
Surinkimas ir puošimas:
Sutepame papločius kremu.
Viršų ir šonus aptepame tuo pat kremu ir barstome tarkuotu šokoladu.
Aš viršų puošiau geltonosiomis razinomis baltame šokolade – labai skanu! (ištirpinti šokoladą, pamirkyti razinas, dėti ant kepimo popieriaus ir sustingdyti šaldytuve).
Tortą laikyti šaldytuve per naktį, o dar geriau bent parą – jis tampa dar skanesnis. Skanaus!

P.S. Sulaistymui galite naudoti ir alkoholį, sultis, arbatą ar kt., bet rekomenduoju stiprią kavą – ji suteikia labai gerą papildomą prieskonį!
Kitą kartą dar į kremą įdėčiau geltonųjų razinų.

Populiariausi receptai šią savaitę

Tortas "Žozefina"

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Tešlai: Kremui: Sulaistymui: Papuošimui:
Autoriaus žodis: Šio torto receptą turiu jau kelis metus, tik vis neprisiruošdavau išsikepti. Atsiliepimų irgi skaičiau įvairiausių - vieniems patiko, kitiems nelabai. O man patiko, ir net ( ...daugiau ) Jurgitos receptai
Gaminimo eiga:
  1. Ingredientai nurodyti 22 - 23 cm. tortui.

  2. Papločiai:
    Razinas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Tuomet beriame ant rankšluosčio, kad apdžiūtų.
    Kol džiūna razinos, išplakame iki standumo baltymus su cukrumi, ir atskirame inde trynius. Atsargiai sumaišome baltymus su tryniais.
    Razinas blenderiu sutriname iki košelės konsistencijos. Pilame į jas pieną, actu nugesintą sodą ir greitai išmaišome.
    Sudedame kiaušinių masę, atsargiai išmaišome.
    Galiausiai suberiame miltus ir vėl lėtai išmaišome.
    Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
    Padaliname ją į 3 dalis (geriausia pasverti visą masę ir padalinti į 3).
    Ant kepimo popieriaus nusipiešiame tris 22 - 23 cm. skersmens apskritimus.
    Paskirstome ant apskritimų tešlą ir kepame po vieną lakštą 200°C orkaitėje apie 10 - 15 minučių, kol papločiai gražiai paruduoja.
    Iškepusius galima lygiai apipjaustyti, kad suteptas tortas būtų lygus.
    Atvėsiname. Subadome papločius dantų krapštuku keliose vietose ir sulaistome kava.

  3. Kremas:
    Minkštą sviestą plakame mikseriu kartu su pudra ir vaniliniu cukrumi, kol tampa purus.
    Suberiame citrinos rūgštį.
    Po truputį pilame grietinę ir lėtai plakame kelias minutes, kol tampa standus.

  4. Surinkimas ir puošimas:
    Sutepame papločius kremu.
    Viršų ir šonus aptepame tuo pat kremu ir barstome tarkuotu šokoladu.
    Aš viršų puošiau geltonosiomis razinomis baltame šokolade – labai skanu! (ištirpinti šokoladą, pamirkyti razinas, dėti ant kepimo popieriaus ir sustingdyti šaldytuve).
    Tortą laikyti šaldytuve per naktį, o dar geriau bent parą – jis tampa dar skanesnis. Skanaus!

    P.S. Sulaistymui galite naudoti ir alkoholį, sultis, arbatą ar kt., bet rekomenduoju stiprią kavą – ji suteikia labai gerą papildomą prieskonį!
    Kitą kartą dar į kremą įdėčiau geltonųjų razinų.

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai
Reklama:

Komentarai (4)


  • Greta 2017-04-12 19:07

    Iskepiau paplocius gavosi labai ploni ar taip turi būti?


  • Nilka 2017-03-10 21:18

    Aciu kepsiu ir ragausiu atrodo gundanciai


Daugiau receptų