Tešlai: | ||
250 gramų | razinos | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
180 mililitrų | pienas | |
100 gramų | cukrus | |
200 gramų | miltai | |
2 arbatiniai šaukšteliai | soda | |
Kremui: | ||
800 gramų | grietinė | |
150 gramų | sviestas | |
110 gramų | cukraus pudra | |
0.5 arbatinio šaukštelio | vanilinis cukrus | |
šiek tiek | citrinos rūgštis (ant peilio galiuko) | |
Sulaistymui: | ||
100 mililitrų | kava | |
Papuošimui: | ||
80 gramų | juodojo šokolado | |
30 gramų | razinos | |
40 gramų | baltas šokoladas |
Razinas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Tuomet beriame ant rankšluosčio, kad apdžiūtų.
Kol džiūna razinos, išplakame iki standumo baltymus su cukrumi, ir atskirame inde trynius. Atsargiai sumaišome baltymus su tryniais.
Razinas blenderiu sutriname iki košelės konsistencijos. Pilame į jas pieną, actu nugesintą sodą ir greitai išmaišome.
Sudedame kiaušinių masę, atsargiai išmaišome.
Galiausiai suberiame miltus ir vėl lėtai išmaišome.
Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
Padaliname ją į 3 dalis (geriausia pasverti visą masę ir padalinti į 3).
Ant kepimo popieriaus nusipiešiame tris 22 - 23 cm. skersmens apskritimus.
Paskirstome ant apskritimų tešlą ir kepame po vieną lakštą 200°C orkaitėje apie 10 - 15 minučių, kol papločiai gražiai paruduoja.
Iškepusius galima lygiai apipjaustyti, kad suteptas tortas būtų lygus.
Atvėsiname. Subadome papločius dantų krapštuku keliose vietose ir sulaistome kava.
Minkštą sviestą plakame mikseriu kartu su pudra ir vaniliniu cukrumi, kol tampa purus.
Suberiame citrinos rūgštį.
Po truputį pilame grietinę ir lėtai plakame kelias minutes, kol tampa standus.
Sutepame papločius kremu.
Viršų ir šonus aptepame tuo pat kremu ir barstome tarkuotu šokoladu.
Aš viršų puošiau geltonosiomis razinomis baltame šokolade – labai skanu! (ištirpinti šokoladą, pamirkyti razinas, dėti ant kepimo popieriaus ir sustingdyti šaldytuve).
Tortą laikyti šaldytuve per naktį, o dar geriau bent parą – jis tampa dar skanesnis. Skanaus!
P.S. Sulaistymui galite naudoti ir alkoholį, sultis, arbatą ar kt., bet rekomenduoju stiprią kavą – ji suteikia labai gerą papildomą prieskonį!
Kitą kartą dar į kremą įdėčiau geltonųjų razinų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiaušinių baltymų tortas
- Pascha
- Torčiukas "vaikučiukas"
- Šokoladinis Velykų tortas
- Kokosinė širdelė šokolade
- Tortas su uogienės padažu
- Blynų tortukas
- Baltymų tortas
- Mano Napaleonas
- Blynų tortas
- Kreminis tortas su vyšniomis
- Nekeptas oreo tortas
- Pyragas su varškės įdaru
- Kalėdinis tortas
- Naminis Raffaello tortas
- Tortas "Seklyčia"
- Tortas “Snickers”
- Mandarinius
- Angliškas tortas
- Tortas su varškės kremu
Tortas "Žozefina"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Razinos,
250 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Pienas,
180 mililitrų -
Cukrus,
100 gramų -
Miltai,
200 gramų -
Soda,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinė,
800 gramų -
Sviestas,
150 gramų -
Cukraus pudra,
110 gramų -
Vanilinis cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio - Citrinos rūgštis, ant peilio galiuko
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kava,
100 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Juodasis šokoladas,
80 gramų -
Razinos,
30 gramų -
Baltas šokoladas,
40 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ingredientai nurodyti 22 - 23 cm. tortui.
Papločiai:
Razinas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Tuomet beriame ant rankšluosčio, kad apdžiūtų.
Kol džiūna razinos, išplakame iki standumo baltymus su cukrumi, ir atskirame inde trynius. Atsargiai sumaišome baltymus su tryniais.
Razinas blenderiu sutriname iki košelės konsistencijos. Pilame į jas pieną, actu nugesintą sodą ir greitai išmaišome.
Sudedame kiaušinių masę, atsargiai išmaišome.
Galiausiai suberiame miltus ir vėl lėtai išmaišome.
Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
Padaliname ją į 3 dalis (geriausia pasverti visą masę ir padalinti į 3).
Ant kepimo popieriaus nusipiešiame tris 22 - 23 cm. skersmens apskritimus.
Paskirstome ant apskritimų tešlą ir kepame po vieną lakštą 200°C orkaitėje apie 10 - 15 minučių, kol papločiai gražiai paruduoja.
Iškepusius galima lygiai apipjaustyti, kad suteptas tortas būtų lygus.
Atvėsiname. Subadome papločius dantų krapštuku keliose vietose ir sulaistome kava.Kremas:
Minkštą sviestą plakame mikseriu kartu su pudra ir vaniliniu cukrumi, kol tampa purus.
Suberiame citrinos rūgštį.
Po truputį pilame grietinę ir lėtai plakame kelias minutes, kol tampa standus.Surinkimas ir puošimas:
Sutepame papločius kremu.
Viršų ir šonus aptepame tuo pat kremu ir barstome tarkuotu šokoladu.
Aš viršų puošiau geltonosiomis razinomis baltame šokolade – labai skanu! (ištirpinti šokoladą, pamirkyti razinas, dėti ant kepimo popieriaus ir sustingdyti šaldytuve).
Tortą laikyti šaldytuve per naktį, o dar geriau bent parą – jis tampa dar skanesnis. Skanaus!
P.S. Sulaistymui galite naudoti ir alkoholį, sultis, arbatą ar kt., bet rekomenduoju stiprią kavą – ji suteikia labai gerą papildomą prieskonį!
Kitą kartą dar į kremą įdėčiau geltonųjų razinų.
Komentarai (4)
-
Greta
2017-04-12 19:07
Iskepiau paplocius gavosi labai ploni ar taip turi būti?
-
Nilka
2017-03-10 21:18
Aciu kepsiu ir ragausiu atrodo gundanciai