4 vienetai | kiaušiniai | |
šiek tiek | cukrus | |
100 mililitrų | miltai | |
100 mililitrų | krakmolas | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
500 gramų | sūris (maskarponės) | |
250 mililitrų | grietinėlės, 35% (plakamoji) | |
šiek tiek | braškės | |
šiek tiek | kakava | |
2 valgomieji šaukštai | cukraus pudra | |
Sulaistymui: | ||
šiek tiek | arbatos (ar sultys, brendis) |
Kepti 170°C temp. apie 30-40 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tortas „Bitutė“
- Tortas "Grietinė"
- Tortas Voratinklis
- Baltymų tortas
- Tortas - Pavasarinis Napoleonas
- Kavos tortas su migdolais
- Tortas "Greitukas"
- Trijų pienų tortas
- Sausainių tortas
- Šokoladinis varškės pyragas
- Vaflinis pyragas
- Varškės tortas su citrinų sultimis
- Tortas "Su meile..."
- Morkų tortas
- Vyniotinis su maskarpone, persikais ir spanguolėmis
- Kakavinis Napoleonas
- Mėgstamiausias pyragas
- Tortas "Seklyčia"
- Obuolių tortas su varške
- Nekeptas serbentinis varškės tortas
Tortas su maskarponės sūriu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kiaušiniai,
4 vienetai - Cukrus
-
Miltai,
100 mililitrų -
Krakmolas,
100 mililitrų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Sūris, maskarponės,
500 gramų -
Grietinėlė, 35%, plakamoji,
250 mililitrų - Braškės
- Kakava
-
Cukraus pudra,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Arbata, ar sultys, brendis
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Biskvito gaminimas (26 cm): baltymus išplakti su cukrumi iki standžios masės, po to po vieną dėti trynius ir išmaišyti iki vientisos masės. Tada sudėti miltus sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais ir atsargiai išmaišyti.
Kepti 170°C temp. apie 30-40 min.Kremas: išplakti grietinėlę su cukraus pudra ir sudėti į maskarponės sūrį. Kremą palaikyti šaldytuve, kol biskvitas gerai atvės.
Nuplauname braškes, supjaustome (maniškės buvo labai mažos, todėl pjoviau tik per pusę). Pasiruošiame tai, kuo sulaistysime biskvitus. Tai gali būti kava, arbata, sultys, alkoholis.
Mano biskvitas buvo labai plonas, todėl jį padalinau į dvi dalis. Dedame vieną dalį biskvito, dedame daugiau nei pusę kremo, uždedame kitą biskvitą ir visą tortą aptepame kremu, ant viršaus šaukštu suformuojame bangeles, sudedame braškes ir pabarstome trupučiu kakavos. Paliekame pastovėti šaldytuve.
Komentarai