2 kilogramai | arbūzų |
200 gramų | cukrus |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | apelsinų (žievelė) |
2 stiklinės | vanduo |
šiek tiek | konjakas |
Sviestas gerai išsukamas su tryniais, supilama grietinėlė, įberiama druskos ir užminkoma tešla. Valandą palaikoma šaltai.
Nulupti, kubeliais supjaustyti arbūzai verdami, kol suminkštės. Vėliau į košę beriama cukraus, citrinos rūgšties, cinamono, įtarkuojama citrinos žievelė, dar truputį pavirinama ir nukaitus ataušinama. Įpilama konjako.
Išplakti kiaušinių baltymai įmaišomi į košę. Ji turi būti tirštoka.
Iškočiota tešla dedama į tortinę formą taip, kad uždengtų ir formos kraštus. Ant tešlos sudedama arbūzų košė. Viršus apibarstomas trupiniais.
Trupiniams sumaišoma šaukštas sviesto, šaukštas cukraus ir 2 šaukštai miltų. Viskas sutrinama tarp rankų. Kepama 30—40 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tortas „Bitutė“
- Tortas "Grietinė"
- Tortas Voratinklis
- Baltymų tortas
- Tortas - Pavasarinis Napoleonas
- Kavos tortas su migdolais
- Tortas "Greitukas"
- Trijų pienų tortas
- Sausainių tortas
- Šokoladinis varškės pyragas
- Vaflinis pyragas
- Varškės tortas su citrinų sultimis
- Tortas "Su meile..."
- Morkų tortas
- Vyniotinis su maskarpone, persikais ir spanguolėmis
- Kakavinis Napoleonas
- Mėgstamiausias pyragas
- Tortas "Seklyčia"
- Obuolių tortas su varške
- Nekeptas serbentinis varškės tortas
Tortas su arbūzais
- Paruošimo laikas:
-
Arbūzai,
2 kilogramai -
Cukrus,
200 gramų - Cinamonas
- Citrinos, žievelė
- Apelsinai, žievelė
-
Vanduo,
2 stiklinės - Konjakas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlai reikės: 300 g miltų, 200 g sviesto, truputį druskos, 3 kiaušiniai, 3 šaukštai grietinėlės.
Sviestas gerai išsukamas su tryniais, supilama grietinėlė, įberiama druskos ir užminkoma tešla. Valandą palaikoma šaltai.
Nulupti, kubeliais supjaustyti arbūzai verdami, kol suminkštės. Vėliau į košę beriama cukraus, citrinos rūgšties, cinamono, įtarkuojama citrinos žievelė, dar truputį pavirinama ir nukaitus ataušinama. Įpilama konjako.
Išplakti kiaušinių baltymai įmaišomi į košę. Ji turi būti tirštoka.
Iškočiota tešla dedama į tortinę formą taip, kad uždengtų ir formos kraštus. Ant tešlos sudedama arbūzų košė. Viršus apibarstomas trupiniais.
Trupiniams sumaišoma šaukštas sviesto, šaukštas cukraus ir 2 šaukštai miltų. Viskas sutrinama tarp rankų. Kepama 30—40 min.
Komentarai (4)
-
Mantas
2011-10-28 17:06
Žmonės, gal galit nerašyti tokių kvailų komentarų kaip : "Nebandziau dar sio recepto,bet manyciau,kad skanu." Jei nei įdomus, nei naudingi...
-
(anonimas)
2011-08-08 08:54
:super: :super: :super: