Tešlai: | ||
250 gramų | miltai | |
150 mililitrų | vanduo | |
150 mililitrų | pienas | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
3 valgomieji šaukštai | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
1 žiupsnelis | druska | |
Kremui: | ||
400 gramų | varškė | |
380 gramų | mėlynių jogurtas | |
100 mililitrų | vanduo | |
30 gramų | želatina | |
4 valgomieji šaukštai | cukrus | |
1 sauja | braškės | |
1 sauja | šilauogės |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tortas "kriaušė"
- Baltymų tortas
- Pascha
- Tortas iš krekerių "Žuvytės"
- Torčiukas "vaikučiukas"
- Maskarponės sūrio ir želė tortas
- Skaniausias nekeptas sūrio pyragas su avietėmis
- Braškinis tortas
- Tortas su uogienės padažu
- Tortas "Karamelės lašas"
- Biskvitinis vaisinis tortas
- Tortas "Seklyčia"
- Nekeptas serbentinis varškės tortas
- Lukos želė tortas
- Migdolinis vyšnių tortas
- Apelsinų skonio moliūgų tortas su maskarpone
- Varškės pyragas "Apelsinas"
- Tortas "Grietinė"
- Varškės tortas
- Riešutinis vaflių tortas
Tortas mažyliams
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
250 gramų -
Vanduo,
150 mililitrų -
Pienas,
150 mililitrų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Varškė,
400 gramų -
Mėlynių jogurtas,
380 gramų -
Vanduo,
100 mililitrų -
Želatina,
30 gramų -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Braškės,
1 sauja -
Šilauogės,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lietinių blynų gaminimas. Kiaušinius išplakame su cukrumi (3 šaukštais), druska ir vaniliniu cukrumi. Palaipsniui pilame pieną, vandenį (150 ml.), įmaišome miltus. Paliekame tešlą valandai išbrinkti. Blynus kepame įkaitintoje, aliejumi pateptoje keptuvėje.
Kremo gaminimas. Želatiną brinkiname 100 ml. šalto vandens. Varškę pertriname per sietelį, įmaišome jogurtą, likusį cukrų. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną ir atvėsusią maišant supilame į varškės masę. Trečdalį varškės masės sumaišome su sutrintomis braškėmis.
Torto surinkimas. Tortinės dugną ir šonus išklojame lietiniais blynais. Dedame varškės ir braškių masę ir šonus užlankstome. Sluoksniuojame netaisyklingai dėdami lietinius, tarpuose tepdami likusį varškės kremą, beriame uogų. Paviršių išlyginame, dedame į šaldytuvą stingti. Sustingusį puošiame uogomis, šokoladu ir pan. Skanaus