Tortas "Bounty"
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Labai skanus tortas, ypač tiems, kas mėgsta kokosus ir "tikrus", saldžius tortus. Puošti galima nebūtinai šokoladu, bet jis čia tikrai labai tinka. Ingredientai skirti 22 cm Labai skanus tortas, ypač tiems, kas mėgsta kokosus ir "tikrus", saldžius tortus. Puošti galima nebūtinai šokoladu, bet jis čia tikrai labai tinka. Ingredientai skirti 22 cm apvaliai formai nuimamais kraštais. (...daugiau) Jurgitos receptai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
150 gramų sviestas (minkštas)
140 gramų miltai
100 gramų cukrus
1 vienetas kiaušinių trynių
2 valgomieji šaukštai kakava
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
Kokosų sluoksniui:
6 vienetai kiaušinių baltymais
200 gramų kokoso drožlės
150 gramų cukrus
1 žiupsnelis druska
Kremui:
5 vienetai kiaušinių trynių
200 gramų sviestas (minkštas)
200 mililitrų pienas
4 valgomieji šaukštai cukrus
2 valgomieji šaukštai romas (arba konjakas)
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
Glajui:
100 gramų šokoladas
100 gramų grietinėlės, 35%
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Ruošiame tešlą: išplakame minkštą sviestą, trynį ir cukrų. Sudedame miltus, kakavą ir kepimo miltelius, išmaišome.
2.
2/3 tešlos paskirstome ant kepimo popieriumi išklotos formos dugno (aš padariau ir "sieneles" iš tešlos, bet tai nebūtina), o likusią 1/3 tešlos dedame į šaldymo kamerą.
3.
Ruošiame kokosinį sluoksnį: baltymus su cukrumi ir druska plakame iki standumo. Išplakti baltymai turi laikytis apverstame dubenyje, paviršius turi būti lygus, blizgus. Atsargiai sumaišome su kokoso drožlėmis.
4.
Pilame kokoso-baltymų masę ant formoje esančios tešlos. Imame iš šaldymo kameros sukietėjusią tešlą ir stambia trintuve užtarkuojame ant kokoso masės.
5.
Dedame į 180°C orkaitę ir kepame valandą. Iškeptą atvėsiname.
6.
Ruošiame kremą: trynius, cukrų ir pieną maišydami kaitiname ant vandens garų vonelės, kol viskas tampa maždaug kefyro tirštumo (aš viriau ant viryklės, bet reikia nuolat maišyti ir stebėti, kad tryniai paprasčiausiai neišvirtų ir nesušoktų į gabaliukus, todėl rekomenduoju tą daryti ant vandens garų vonelės). Atvėsiname.
7.
Sviestą mikseriu išplakame, kol tampa purus ir beveik baltas. Tuomet pilame po kelis šaukštus trynių masės ir toliau plakame. Taip darome, kol supilame visą trynių masę. Galiausiai supilame alkoholį ir dar kartą išplakame. Kremas turi gautis tvirtos konsistencijos.
8.
Kremą užtepame jį ant atvėsusio torto viršaus (galima ir ant šonų). Statome į šaldytuvą sustingti.
9.
Ruošiame šokoladinį glajų: puode pakaitiname grietinėlę su šokoladu, kol šokoladas ištirpsta. Paliekame atvėsti.
10.
Atvėsusį glajų užpilame ant torto.
11.
Aš rekomenduočiau palaikyti šaldytuve, kol šiek tiek sustings, tada galima bus lengviau užtepti šokoladą ant šonų.
12.
Viskas, tortas baigtas, statome į šaldytuvą bent nakčiai, o dar geriau - parai.

Populiariausi receptai šią savaitę

Tortas "Bounty"

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Tešlai: Kokosų sluoksniui: Kremui: Glajui:
Autoriaus žodis: Labai skanus tortas, ypač tiems, kas mėgsta kokosus ir "tikrus", saldžius tortus. Puošti galima nebūtinai šokoladu, bet jis čia tikrai labai tinka. Ingredientai skirti 22 cm ( ...daugiau ) Jurgitos receptai
Gaminimo eiga:
  1. Ruošiame tešlą: išplakame minkštą sviestą, trynį ir cukrų. Sudedame miltus, kakavą ir kepimo miltelius, išmaišome.

  2. 2/3 tešlos paskirstome ant kepimo popieriumi išklotos formos dugno (aš padariau ir "sieneles" iš tešlos, bet tai nebūtina), o likusią 1/3 tešlos dedame į šaldymo kamerą.

  3. Ruošiame kokosinį sluoksnį: baltymus su cukrumi ir druska plakame iki standumo. Išplakti baltymai turi laikytis apverstame dubenyje, paviršius turi būti lygus, blizgus. Atsargiai sumaišome su kokoso drožlėmis.

  4. Pilame kokoso-baltymų masę ant formoje esančios tešlos. Imame iš šaldymo kameros sukietėjusią tešlą ir stambia trintuve užtarkuojame ant kokoso masės.

  5. Dedame į 180°C orkaitę ir kepame valandą. Iškeptą atvėsiname.

  6. Ruošiame kremą: trynius, cukrų ir pieną maišydami kaitiname ant vandens garų vonelės, kol viskas tampa maždaug kefyro tirštumo (aš viriau ant viryklės, bet reikia nuolat maišyti ir stebėti, kad tryniai paprasčiausiai neišvirtų ir nesušoktų į gabaliukus, todėl rekomenduoju tą daryti ant vandens garų vonelės). Atvėsiname.

  7. Sviestą mikseriu išplakame, kol tampa purus ir beveik baltas. Tuomet pilame po kelis šaukštus trynių masės ir toliau plakame. Taip darome, kol supilame visą trynių masę. Galiausiai supilame alkoholį ir dar kartą išplakame. Kremas turi gautis tvirtos konsistencijos.

  8. Kremą užtepame jį ant atvėsusio torto viršaus (galima ir ant šonų). Statome į šaldytuvą sustingti.

  9. Ruošiame šokoladinį glajų: puode pakaitiname grietinėlę su šokoladu, kol šokoladas ištirpsta. Paliekame atvėsti.

  10. Atvėsusį glajų užpilame ant torto.

  11. Aš rekomenduočiau palaikyti šaldytuve, kol šiek tiek sustings, tada galima bus lengviau užtepti šokoladą ant šonų.

  12. Viskas, tortas baigtas, statome į šaldytuvą bent nakčiai, o dar geriau - parai.

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų