
Tortas „Bitutė“
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai: | ||
400 gramų | miltai | |
200 gramų | cukrus | |
200 gramų | sviestas | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
1 sauja | riešutai | |
1 valgomasis šaukštas | medus | |
1.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai | |
Kremui: | ||
500 gramų | grietinė | |
200 gramų | cukrus | |
šiek tiek | citrinos žievelė |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Sviestą išlydykite, pastatant indą virš garuojančio puodo, įdėkite medaus bei cukraus, viską išsukite, kol pasidarys vientisa masė. Atvėsinkite masę, įmuškite kiaušinius, suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus ir sukite tol, kol pasidarys tešla, kurią būtų galima iškočioti. Iškočiokite 5-6 paplotėlius.
2.
Kepkite paplotėlius orkaitėje, ne didesnėje nei 180 laipsnių temperatūroje po kelias minutes, kol pradės ruduoti. Paplotėlius atšaldykite skardoje, ant kurios kepė, po to sudėkite vieną ant kito, pertepdami kremu.
3.
Kremui: grietinę su cukrumi išplakite ir suberkite tarkuotos citrinos žievės. Suformuotą tortą aptepkite kremu. Papuoškime kokoso drožlėmis. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tiramisu tortukas
-
Varškės tortas su citrinų sultimis
-
Nekeptas varškės tortas
-
Varškės ir šokolado tortas
-
Baltymų tortas
-
Mėgstamiausias pyragas
-
Vyniotinis su maskarpone, persikais ir spanguolėmis
-
Dr. Oetker glaistytas aviečių tortas
-
Šaltas tortukas
-
Gardus tortas
-
Meile alsuojantis tortas
-
Sūrio tortas
-
Apelsinų skonio moliūgų tortas su maskarpone
-
Vyniotinis su Filadelfijos sūriu ir vyšniomis
-
Šakotis (bankuchenas)
-
Pascha
-
Torteliai su uogomis
-
Gaivus tortukas
-
Braškių svajonė
-
Pyragas "Magdė"
Tortas „Bitutė“
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
400 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Sviestas,
200 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Riešutai,
1 sauja -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Kepimo milteliai,
1.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinė,
500 gramų -
Cukrus,
200 gramų - Citrinos žievelė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Giedrė
Gaminimo eiga:
Sviestą išlydykite, pastatant indą virš garuojančio puodo, įdėkite medaus bei cukraus, viską išsukite, kol pasidarys vientisa masė. Atvėsinkite masę, įmuškite kiaušinius, suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus ir sukite tol, kol pasidarys tešla, kurią būtų galima iškočioti. Iškočiokite 5-6 paplotėlius.
Kepkite paplotėlius orkaitėje, ne didesnėje nei 180 laipsnių temperatūroje po kelias minutes, kol pradės ruduoti. Paplotėlius atšaldykite skardoje, ant kurios kepė, po to sudėkite vieną ant kito, pertepdami kremu.
Kremui: grietinę su cukrumi išplakite ir suberkite tarkuotos citrinos žievės. Suformuotą tortą aptepkite kremu. Papuoškime kokoso drožlėmis. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...