
šiek tiek | druska |
2 vienetai | kiaušiniai |
4 valgomieji šaukštai | pienas (ar grietinėlė) |
30 gramų | kiaulienos šoninė (ar kumpis, rūkyta) |
200 gramų | pievagrybiai |
3 vienetai | bulvių (virtos) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
1. Bulves išvirkite, nulupkite ir supjaustykite ne labai plonais griežinėliais.
Grybus nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis.
Šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais arba juostelėmis.
2. Kiaušinius išplakite su pienu ir žiupsneliu druskos.
3. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi suberkite bulves ir kepkite, kol gražiai apskrus.
4. Kitoje keptuvėje kepkite grybus ant kaitrios ugnies.
5. Grybus sudėkite į keptuvę su bulvėmis, pagardinkite druska, pipirais. Supilkite kiaušinių plakinį, keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies.
6. Apibarstykite krapais, petražolėmis ir patiekite.
Vegetarai gali kepti omletą be kumpio – taip pat labai skanu :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bananiniai varškėčiai
-
Varškės apkepas
-
Margaritos varškės apkepas
-
Jautienos nugarinės brandintas steikas T-BONE su voveraičių padažu
-
Varškės ir bulvių plokštainis
-
Cukinija su varškės įdaru
-
Varškės apkepas su cukinija ir paprika
-
Omletas su žirneliais
-
Kiaušinienė su varške
-
Paprastas varškės apkepas
-
Virtinukai
-
Tinginių pyragas
-
Varškės ir manų apkepas
-
Varškėtukai
-
Stebuklingas omletas
-
Virti varškėčiai su braškiniu padažu
-
Greitas ir skanus varškės apkepas
-
Burokėlių blynai su varške
-
Tirolietiškas omletas su grybais
-
Varškėtukas
Tirolietiškas omletas su grybais

- Paruošimo laikas:
- Druska
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Pienas, ar grietinėlė,
4 valgomieji šaukštai -
Kiaulienos šoninė, ar kumpis, rūkyta,
30 gramų -
Pievagrybiai,
200 gramų -
Bulvės, virtos,
3 vienetai - Juodieji pipirai
- Aliejus, kepimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš vienos firmos Lietuvoje gaunu korteles su receptais – kaip pagaminti greitai, lengvai, skaniai. Štai ten ir radau šį receptą. Kai ką pakeičiau pagal savo skonį. Kadangi svogūnų ir česnako ne valgau, tai jų mano recepte ir nėra :)
1. Bulves išvirkite, nulupkite ir supjaustykite ne labai plonais griežinėliais.
Grybus nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis.
Šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais arba juostelėmis.
2. Kiaušinius išplakite su pienu ir žiupsneliu druskos.
3. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi suberkite bulves ir kepkite, kol gražiai apskrus.
4. Kitoje keptuvėje kepkite grybus ant kaitrios ugnies.
5. Grybus sudėkite į keptuvę su bulvėmis, pagardinkite druska, pipirais. Supilkite kiaušinių plakinį, keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies.
6. Apibarstykite krapais, petražolėmis ir patiekite.
Vegetarai gali kepti omletą be kumpio – taip pat labai skanu :)
Komentarai (6)
-
gedas
2013-12-29 19:21
tikrai nebloga mintis , einu gaminti :)
-
Greta
2013-08-15 19:07
Na išbandėm, tai tikrai labai skanus patiekalas :))
-
zaneta
2010-12-16 21:06
cia tai ydomus variantas :soku:
-
Ana
2010-02-27 16:47
Labai gerai atrodo, super ir aisku bus labai skanu, labai megstu toki maista