Tilapija su špinatais pomidorų - šafrano padaže
AUTORIUS:
Virginija
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
20 mililitrų obelių aliejus (rapsų)
3 vienetai pomidorai (nedideli)
3 skiltelės česnakas (sukapotas)
30 mililitrų balzaminis actas
0.5 arbatinio šaukštelio cukrus
30 mililitrų vynas (baltas)
1 vienetas svogūnai
4 vienetai tilapija (filė, su oda)
šiek tiek kokosų pienas
30 gramų alyvuogių aliejaus
70 gramų špinatai (sukapoti)
20 gramų sviestas
šiek tiek šafranas
1 vienetas čiobreliai (šakelė)
Padažui:
šiek tiek kokosų pienas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Pabarstyti žuvį druska ir pipirais. 2 tilapijos file puses be odos patepti trintomis alyvuogėmis, ant viršaus sudėti kapotus špinatus išmaišytus su kapotu česnaku ir kambario temperatūros sviestu. Uždengti likusioms dviem žuvies filė.
Lengvai pašlakstyti likusiu aliejumi ir kepti apie 18 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Į gilią lėkštę įpilti dalį padažo, sudėti žuvį ir papuošti pomidorų ir svogūnų gabalėliais, pridėti keletą lapelių čiobrelių ir šafrano.

Padažas:
Nuplikyti pomidorus ir nulupti odelę. Perpjauti pusiau, išimti sėklytes ir supjaustyti kubeliais. Keptuvėje įkaitinti pusę aliejaus kiekio, sudėti pomidorus (paliekant nedidelę dalį papuošimui), kubeliais supjaustytą svogūną (dalį palikti papuošimui) ir 2/3 sukapotų česnako skiltelių. Kepti 2 minutes. Supilti balzaminį actą, cukrų, vyną ir užvirinti padažą. Sumažinti ugnį ir troškinti, kol padažas sutirštės. Pridėti druskos, pipirų ir keltą čiobrelių lapelių.

Šaltinis: Marta Smarzynska „Kuchnia wielkich mistrzow“

Populiariausi receptai šią savaitę

Tilapija su špinatais pomidorų - šafrano padaže

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Padažui:
Gaminimo eiga:

Pabarstyti žuvį druska ir pipirais. 2 tilapijos file puses be odos patepti trintomis alyvuogėmis, ant viršaus sudėti kapotus špinatus išmaišytus su kapotu česnaku ir kambario temperatūros sviestu. Uždengti likusioms dviem žuvies filė.
Lengvai pašlakstyti likusiu aliejumi ir kepti apie 18 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Į gilią lėkštę įpilti dalį padažo, sudėti žuvį ir papuošti pomidorų ir svogūnų gabalėliais, pridėti keletą lapelių čiobrelių ir šafrano.

Padažas:
Nuplikyti pomidorus ir nulupti odelę. Perpjauti pusiau, išimti sėklytes ir supjaustyti kubeliais. Keptuvėje įkaitinti pusę aliejaus kiekio, sudėti pomidorus (paliekant nedidelę dalį papuošimui), kubeliais supjaustytą svogūną (dalį palikti papuošimui) ir 2/3 sukapotų česnako skiltelių. Kepti 2 minutes. Supilti balzaminį actą, cukrų, vyną ir užvirinti padažą. Sumažinti ugnį ir troškinti, kol padažas sutirštės. Pridėti druskos, pipirų ir keltą čiobrelių lapelių.

Šaltinis: Marta Smarzynska „Kuchnia wielkich mistrzow“

Receptą atsiuntė Virginija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų