Tešlai: | ||
300 gramų | miltai | |
125 gramai | sviestas (kapotas) | |
120 gramų | cukraus pudra | |
1 vienetas | citrinos | |
1 vienetas | kiaušinių trynių | |
5 valgomieji šaukštai | vanduo (ledinis) | |
Kremui: | ||
500 mililitrų | pienas | |
6 vienetai | kiaušinių trynių | |
90 gramų | cukrus | |
50 gramų | sviestas | |
3 arbatiniai šaukšteliai | „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile | |
3 valgomieji šaukštai | kukurūzų miltai | |
Papuošimui: | ||
šiek tiek | uogos | |
šiek tiek | cukraus pudra |
Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Miltai,
300 gramų -
Sviestas, kapotas,
125 gramai -
Cukraus pudra,
120 gramų -
Citrinos,
1 vienetas -
Kiaušinių tryniai,
1 vienetas -
Vanduo, ledinis,
5 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Pienas,
500 mililitrų -
Kiaušinių tryniai,
6 vienetai -
Cukrus,
90 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
„Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Kukurūzų miltai,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Uogos
- Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ruošiame tartaletes: miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę.
Įmaišykite trynį. Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip valandai.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
Tešlą įspauskite į silikonines formeles arba formeles su nuimamu pagrindu.
Kepkite orkaitėje 10–12 minučių. Leiskite atvėsti, tada tartaletes atsargiai išimkite iš formelių. Jeigu naudojote migdolų miltus, kepinys bus trapesnis.
Ruošiame vanilės kremą: pieną užvirkite. Suberkite vanilinį cukrų.
Iki purumo išplakite cukrų, trynius ir kukurūzų miltus. Pilkdami karštą pieną toliau plakite mišinį.
Mišinį supilkite atgal į prikaistuvį ir, nuolat maišydami, lengvai pakaitinkite, kol pradės tirštėti. Vanilės kremą nuimkite nuo ugnies ir supilkite į dubenį. Sudėkite sviestą ir maišykite, kol visiškai ištirps. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve, kol atvės.
Į tartaletes sudėkite vanilės kremą, papuoškite uogomis, pabarstykite cukraus milteliais.