Svogūnų pyragas
AUTORIUS:
Sigita
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
6 vienetai svogūnai
3 vienetai kiaušiniai
1 lapas tešla (šaldyta, sluoksniuota)
100 gramų sūris (tarkuotas (Jubiliejinis))
2 valgomieji šaukštai grietinė
1 valgomasis šaukštas prieskoninės žolelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Atšildyti sluoksniuotą bemielę tešlą. pakepinti svogūnus, kol taps permatomi. Atvėsinti. Sumaišyti svogūnus su kiaušiniais, grietine ir prieskoninėmis žolelėmis (labai tinka bazilikas, raudonėlis). Atšilusią tešlą įkloti į kepimo skardą, subadyti šakute ir ant viršaus supilti svogūnų mišinį. Užbarstyti tarkuotu sūriu.
2.
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temp. ir kepti pyragą 40-45 minutes. Mėgautis su salotomis.
Norintiems skalsesnio varianto: į svogūnų masę galite pripjaustyti kumpio, grybų, o egzotikos mėgėjai gali įmaišyti čili pipiriukų.

Skanaus

Populiariausi receptai šią savaitę

Svogūnų pyragas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Atšildyti sluoksniuotą bemielę tešlą. pakepinti svogūnus, kol taps permatomi. Atvėsinti. Sumaišyti svogūnus su kiaušiniais, grietine ir prieskoninėmis žolelėmis (labai tinka bazilikas, raudonėlis). Atšilusią tešlą įkloti į kepimo skardą, subadyti šakute ir ant viršaus supilti svogūnų mišinį. Užbarstyti tarkuotu sūriu.

  2. Orkaitę įkaitinti iki 180°C temp. ir kepti pyragą 40-45 minutes. Mėgautis su salotomis.
    Norintiems skalsesnio varianto: į svogūnų masę galite pripjaustyti kumpio, grybų, o egzotikos mėgėjai gali įmaišyti čili pipiriukų.

    Skanaus

Receptą atsiuntė Sigita
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų