Švilpikai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
80 gramų sviestas
2 vienetai kiaušiniai
1.5 stiklinės kvietiniai miltai
12 vienetų bulvių
3 valgomieji šaukštai grietinė
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Nuskustos bulvės išverdamos, nusunkiamos, nugarinamos ir sugrūdamos. Ataušus suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, viskas suminkoma ir padaromas volelis, jis suplojamas ir supjaustomas įstrižais rombeliais. Jie sudedami į miltais pabarstytą skardą, aptepami plaktu kiaušiniu ir kepami orkaitėje. Vėliau 10—12 min. patroškinus su sviestu ir grietine, tiekiami valgyti. Iš tokios pat bulvių masės, įbėrus krakmolo, padaryti švilpikai verdami.

Populiariausi receptai šią savaitę

Švilpikai

Komentarai: 30
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Nuskustos bulvės išverdamos, nusunkiamos, nugarinamos ir sugrūdamos. Ataušus suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, viskas suminkoma ir padaromas volelis, jis suplojamas ir supjaustomas įstrižais rombeliais. Jie sudedami į miltais pabarstytą skardą, aptepami plaktu kiaušiniu ir kepami orkaitėje. Vėliau 10—12 min. patroškinus su sviestu ir grietine, tiekiami valgyti. Iš tokios pat bulvių masės, įbėrus krakmolo, padaryti švilpikai verdami.

Reklama:

Komentarai (30)


  • Virga ten eziukai budavo 2019-07-01 16:34

    Analogiskas reikalas su tokia pat tesla kaip svilpiku vadinam minkstainiukais kiti virtinukais verdi o nekepi


  • Žinovė 2014-11-02 13:26

    miltinės tešlos gabalėlis,stipriai spaudžiant perbrauktas per ,,bulvinės" tarkos buka pusę, vadinasi ,,ežiukai";
    ta pati tešla, sutarkuota per ,,brokinę" tarką vadinama zacyrka,arba tiesiog kleckais:D


  • Daiva 2014-07-24 21:41

    Virga, ten budavo zacyrkos :)


  • Virga 2013-09-25 12:03

    Močiute darydavo panašiai ir vadinosi jie "virtu bulviu blynai su grybu padažu" . Aš darydavau su spirgučiu ir svogunu padažu. Švilpikais vadinome miltinius kleckus, perbrauktus per tarkos bukaja puse.


  • Ona 2013-09-25 11:59

    Krakmolo nereikia, laiko ir taip


  • (anonimas) 2012-02-09 18:47

    :parselis: :bucinys: :aiskinu:


  • (anonimas) 2011-01-26 16:13

    :super: :bloga: :-D :-p ;-) :-) :-) :-( %-)


  • ingai 2010-12-10 20:40

    tavo baba darydavo VARSKECIUS, ne svilpikus


  • Giedre 2010-08-06 12:57

    Visai skanu!Ir lengva pasigaminti.Liux! :ok: :super2:


  • Bagmamka 2010-01-05 19:15

    ėzau -fėzau, rašiau komentarą: "į švilpikų tešlą dedamas tik kiaušinių baltymas, o tryniu jie aptepami, kad atrodytų kaip auksiniai" - o vietoj jo padėtas bjaurus "vinkis" :-( atsiprašau.......


Daugiau receptų