Baltam padažui:
50 g sviesto
50 g kvietinių miltų
500 ml karšto pieno
Puode išlydome sviestą, sudedame svogūną, porą, salierą ir pakepiname ant mažiausios įmanomos ugnies apie 15 minučių. Tada sudedame žirnius, lauro lapelį, supilame sultinį ir leidžiam pavirti maždaug 5 minutes. Kol sriuba verda, padarome baltą padažą: išlydome sviestą, sudedame miltus ir išvien maišome, kol pasidarys vientisa masė. Tada po truputį pilame karštą pieną ištisai maišydami. Kai padažas paruoštas, jį supilam į sriubą. Viską išmaišom ir sutrinam smulkintuvu.
Skanaus!
Šviežių žirnių sriuba
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
1.5 litro | sultinys (vištienos ar daržovių) |
500 gramų | žirniai (švieži arba šaldyti) |
1 sauja | mėta (lapeliai, švieži arba džiovinti) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
1 vienetas | salierai (stiebas, supjaustytas vid. dydžio gabaliukais) |
2 skiltelės | česnakas (smulkiai supjaustytos) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 vienetas | svogūnai (supjaustytas žiedais) |
1 vienetas | poras (supjaustytas žiedais, mažas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pieniška žuvienė
- Paprasta makaronų sriuba "Jaunystė"
- Rūgštynių kremas
- Baravykų sriuba
- Paprasta kopūstų sriuba
- Svogūnų sriuba
- Trinta aguročių sriuba
- Ukrainietiški barščiai
- Grybų sriuba su sūriu
- Trinta moliūgų sriuba
- Voveraičių sriuba su džiovintais šaltalankiais ir kmynais
- Sriuba su makaronais
- Ryžių sriuba su pievagrybiais
- Lauros šaltibarščiai
- Baltarusiška grybų sriuba
- Grybų sriuba su slyvomis
- Pertrinta burokėlių sriuba
- Toskanos pupelių sriuba
- Raugintų kopūstų sriuba
- Moliūgų sriuba
Šviežių žirnių sriuba
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas -
Sultinys, vištienos ar daržovių,
1.5 litro -
Žirniai, švieži arba šaldyti,
500 gramų -
Mėta, lapeliai, švieži arba džiovinti,
1 sauja - Druska
- Juodieji pipirai
-
Salierai, stiebas, supjaustytas vid. dydžio gabaliukais,
1 vienetas -
Česnakas, smulkiai supjaustytos,
2 skiltelės -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai, supjaustytas žiedais,
1 vienetas -
Poras, supjaustytas žiedais, mažas,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Baltam padažui:
50 g sviesto
50 g kvietinių miltų
500 ml karšto pieno
Puode išlydome sviestą, sudedame svogūną, porą, salierą ir pakepiname ant mažiausios įmanomos ugnies apie 15 minučių. Tada sudedame žirnius, lauro lapelį, supilame sultinį ir leidžiam pavirti maždaug 5 minutes. Kol sriuba verda, padarome baltą padažą: išlydome sviestą, sudedame miltus ir išvien maišome, kol pasidarys vientisa masė. Tada po truputį pilame karštą pieną ištisai maišydami. Kai padažas paruoštas, jį supilam į sriubą. Viską išmaišom ir sutrinam smulkintuvu.
Skanaus!
Reklama:
Komentarai (3)
-
asss
2011-07-10 22:14
:bloga: fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...