Grybus bei nuskustas bulves nuplauname ir supjaustome stambesniais gabalėliais. Sumetame į puodą su sultiniu ir verdame.
Morką sutarkuojame, svogūnus supjaustome smulkiais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą. Pirma pakepiname morkas, nes jos ilgiau kepa. Po to suverčiame svogūnus ir pakepiname. Pagardiname druska bei pipirais.
Paragaujame bulves ir grybus. Jei jie jau išvirę, į puodą sukrečiame keptas daržoves, įmetame lauro lapų ir dar šiek tiek paverdame. Išjungus ugnį, įmetame šiek tiek kapotų petražolių.
Sriubą valgome su grietine ir juoda duona.
Šviežių miško grybų sriuba
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek | juodieji pipirai |
5 stiklinės | sultinys (daržovių) |
200 gramų | grybai (švieži) |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | morkos |
3 vienetai | bulvių |
2 vienetai | lauro lapų |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | petražolės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sriubytė su ryžiais ir vištiena
- Burokėlių sriuba pradedantiems
- Vegetariška avinžirnių sriuba
- Kreminė vištienos sriuba
- Pievagrybių ir brokolių sriuba
- Sriuba "Charčio"
- Rūgštynių sriuba
- Moliūgų ir kukurūzų sriuba
- Paprasta kopūstų sriuba
- Moliūgų sriuba su kepinta mėsa ir porais
- Pupelių sriuba
- Baravykų sriuba su cukinija
- Rudeniu kvepianti kreminė baravykų sriuba
- Rūgštynių ir špinatų sriuba
- Dietiška vištienos sriuba su kalafiorais ir brokoliais
- Špinatų sriuba su sūriu
- Voveraičių sriuba
- Sriuba su perlinėm kruopom
- Pievagrybių sriuba studentiškai
- Žirnių sriuba
Šviežių miško grybų sriuba
Komentarai:
11
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Juodieji pipirai
-
Sultinys, daržovių,
5 stiklinės -
Grybai, švieži,
200 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Morkos,
1 vienetas -
Bulvės,
3 vienetai -
Lauro lapai,
2 vienetai -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai - Druska
- Petražolės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Grybus bei nuskustas bulves nuplauname ir supjaustome stambesniais gabalėliais. Sumetame į puodą su sultiniu ir verdame.
Morką sutarkuojame, svogūnus supjaustome smulkiais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą. Pirma pakepiname morkas, nes jos ilgiau kepa. Po to suverčiame svogūnus ir pakepiname. Pagardiname druska bei pipirais.
Paragaujame bulves ir grybus. Jei jie jau išvirę, į puodą sukrečiame keptas daržoves, įmetame lauro lapų ir dar šiek tiek paverdame. Išjungus ugnį, įmetame šiek tiek kapotų petražolių.
Sriubą valgome su grietine ir juoda duona.
Reklama:
Komentarai (11)
-
Simona
2015-03-29 19:29
Labai skani,tik as nedejau lauro lapu ir dar sublenderevau viska ant galo.super
-
Gintare
2010-04-10 21:20
:super:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...