Grybus bei nuskustas bulves nuplauname ir supjaustome stambesniais gabalėliais. Sumetame į puodą su sultiniu ir verdame.
Morką sutarkuojame, svogūnus supjaustome smulkiais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą. Pirma pakepiname morkas, nes jos ilgiau kepa. Po to suverčiame svogūnus ir pakepiname. Pagardiname druska bei pipirais.
Paragaujame bulves ir grybus. Jei jie jau išvirę, į puodą sukrečiame keptas daržoves, įmetame lauro lapų ir dar šiek tiek paverdame. Išjungus ugnį, įmetame šiek tiek kapotų petražolių.
Sriubą valgome su grietine ir juoda duona.
Šviežių miško grybų sriuba
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek | juodieji pipirai |
5 stiklinės | sultinys (daržovių) |
200 gramų | grybai (švieži) |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | morkos |
3 vienetai | bulvių |
2 vienetai | lauro lapų |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | petražolės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Burokėlių ir apelsinų sriuba su šaldyto jogurto kubeliais
- Imbierinė voveraičių - moliūgų sriuba
- Sriuba "Fazenda"
- Miško grybų sriuba su triušiena (ar zuikiena)
- Špinatų sriuba
- Sriuba su perlinėm kruopom
- Vištienos sultinys
- Hamburgiška ungurio sriuba
- Dilgėlių sriubytė
- Gardi moliūgų sriuba
- Dešros sriuba
- Pupelių sriuba su miško grybais
- Svogūnų trinta sriuba
- Pupų sriuba
- Meksikietiška čili sriuba
- Šamų sriuba
- Sariel – rauginti kopūstai su žirniais
- Sriuba su skumbre
- Špinatų sriuba su sūriu
- Rudeniu kvepianti kreminė baravykų sriuba
Šviežių miško grybų sriuba
Komentarai:
11
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Juodieji pipirai
-
Sultinys, daržovių,
5 stiklinės -
Grybai, švieži,
200 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Morkos,
1 vienetas -
Bulvės,
3 vienetai -
Lauro lapai,
2 vienetai -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai - Druska
- Petražolės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Grybus bei nuskustas bulves nuplauname ir supjaustome stambesniais gabalėliais. Sumetame į puodą su sultiniu ir verdame.
Morką sutarkuojame, svogūnus supjaustome smulkiais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą. Pirma pakepiname morkas, nes jos ilgiau kepa. Po to suverčiame svogūnus ir pakepiname. Pagardiname druska bei pipirais.
Paragaujame bulves ir grybus. Jei jie jau išvirę, į puodą sukrečiame keptas daržoves, įmetame lauro lapų ir dar šiek tiek paverdame. Išjungus ugnį, įmetame šiek tiek kapotų petražolių.
Sriubą valgome su grietine ir juoda duona.
Reklama:
Komentarai (11)
-
Simona
2015-03-29 19:29
Labai skani,tik as nedejau lauro lapu ir dar sublenderevau viska ant galo.super
-
Gintare
2010-04-10 21:20
:super:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...