500 gramų | grybai (švieži, virti) |
0.5 stiklinės | sultinys (mėsos) |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | petražolės |
Padažas tinka prie įvairių švelnesnio skonio mėsos, kruopų, daržovių, ypač bulvių patiekalų. Aštriems patiekalams šis padažas netinka, nes nustelbia pagrindinio valgio skonį.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Saldžiaaštris padažas
- Vinaigrette užpilas su žolelėmis
- Mirkomasis sūrio padažas
- Riešutų padažas
- Jogurto ir agurkų padažiukas
- Pomidorų padažas picai
- Morkų ir svogūnu padažas
- Pievagrybių padažas
- Avinielis su sviestuotu krienu
- Brokolių padažas
- Aštri salsa
- Žuvies padažas su krienais
- Pomidorų, krienų ir česnakų padažas
- Labai greitai paruošiamas padažas
- Krienų-majonezo padažas
- Marinatas vištienai
- Pomidorų čatni
- Grietinės padažas
- Saldžiarūgštis padažas žiemai
- Itališkas pomidorų padažas
Šviežių grybų padažas
- Paruošimo laikas:
-
Grybai, švieži, virti,
500 gramų -
Sultinys, mėsos,
0.5 stiklinės -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Juodieji pipirai
- Petražolės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Susmulkintas pakepintas svogūnas sumaišomas su virtais supjaustytais grybais, patroškinama. Svieste kepinami miltai, kol pagels, atskiedžiami šaltu sultiniu, užvirinama. Sudedami grybai, dar pavirinama, vėliau supilama grietinė, įberiama kapotų petražolių.
Padažas tinka prie įvairių švelnesnio skonio mėsos, kruopų, daržovių, ypač bulvių patiekalų. Aštriems patiekalams šis padažas netinka, nes nustelbia pagrindinio valgio skonį.
Komentarai (17)
-
puukis
2011-06-21 14:34
kam grybus virt pvdz pievagrybius :-D :-D , galima ir zalius kept, gal kiti grybaj reikalaujiami virt :-)
-
rasa
2010-11-22 16:12
nesuprantu :-) jei vietoj svogunu dedama svogunu milteliai ir nemegsantis zmogus net nesusipranta tai kam juos isviso det? :-D
-
(anonimas)
2010-09-07 18:50
:super: :-D SKANU
-
ji
2009-05-13 17:42
kas nemegsta svogunu, patariu isideti nors svogunu milteliu, tokiu pardej turetu buti, jie visuose patiekaluose skonio gero duoda, mano vyras irgi nemegsta svogunu, kai idedu milteliu, net nesusipranta kas ten :-D o pievagrybiai skanus ir zali, nei virti, nei kepinti :-p
-
Mantas
2009-03-01 12:05
Kadangi svogunu nevelgau, vietoj svoguno naudoju siek tiek cesnako.. O grybu taip pat neverdu. :-)
-
Mantas
2009-03-01 12:04
Kadangi svogunu nevelgau, vietoj svoguno naudoju siek tiek cesnako.. O grybu taip pat neverdu. :-)
-
sand
2009-02-12 15:27
as asmeniskai grybu neverdu, o taip pat pakepinu :-)
-
mėgejas
2008-09-19 09:40
Be svogūno šis padažas neteks pusę savo skonio, o dėti, kaip minėjo Tomas, reikia 1-2 vidutines galvas. Beje, sultinį reikėtų pilti karštą.
-
Tomas
2008-08-24 17:11
Kas nemegsta svoguno is viso gali nedet, as taip manau. O siaip deciau koki 1-2 ir viskas gautusi.
-
jis
2008-08-24 15:41
gerai kai dedami kepinti svogunai,
bet prie ingredientu galetu parasyt kiek ju reik, ar bent paminet kad pagal skoni.