Miltus sumaišyti su mielėmis, supilti drungną pieną, suberti cukrų, druską, margariną ir viską sudėti į dubenėlį. Elektriniu maišikliu sukti apie 3-5 min., kol tešla pasidarys elastinga. Tešlą laikyti šiltoje vietoje, kad dvigubai padidėtų jos tūris. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą dar kartą išminkyti ir suformuoti kepaliuką. Jį dėti ant riebalais išteptos skardos ir iš anksto įkaitintoje orkaitėje kepti 40-50 min.
Pastaba: pagal šį receptą galima iškepti daugelio rūšių duonos, reikia tik įdėti atitinkamų ingredientų, pvz. 3 valg. š. šviežiai sukapotų petražolių ir pan.
Šviesi kvietinė duona
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
500 gramų | kvietiniai miltai |
42 gramai | mielės |
300 mililitrų | pienas |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
šiek tiek | druska |
40 gramų | margarinas |
šiek tiek | taukai (kiaulių) (skardai patepti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sėlenų duona
- Obuolių duona
- Duona su imbieru ir česnaku
- Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
- naminė duonelė
- Naminė balta duona
- Spelta duona su sėklomis
- Šviesi kvietinė duona
- Bulvių duona su kmynais
- Ruginių miltų bandelės
- Grūdėtoji duona
- Balta duona su čiobreliais
- Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
- Sodininkų duona
- Duona su svogūnais
- Grikių duona
- Prancūziška duona Brioche
- Duona be glitimo
- Naminė bulka su sezamais
- Bulka "Pynutė"
Šviesi kvietinė duona
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Mielės,
42 gramai -
Pienas,
300 mililitrų -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
-
Margarinas,
40 gramų - Taukai (kiaulių), skardai patepti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Miltus sumaišyti su mielėmis, supilti drungną pieną, suberti cukrų, druską, margariną ir viską sudėti į dubenėlį. Elektriniu maišikliu sukti apie 3-5 min., kol tešla pasidarys elastinga. Tešlą laikyti šiltoje vietoje, kad dvigubai padidėtų jos tūris. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą dar kartą išminkyti ir suformuoti kepaliuką. Jį dėti ant riebalais išteptos skardos ir iš anksto įkaitintoje orkaitėje kepti 40-50 min.
Pastaba: pagal šį receptą galima iškepti daugelio rūšių duonos, reikia tik įdėti atitinkamų ingredientų, pvz. 3 valg. š. šviežiai sukapotų petražolių ir pan.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...