Šviesi duonukė su mėtų skoniu
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
20 gramų cukrus
125 gramai pienas
7 gramai mielės (sausos)
250 gramų kvietiniai miltai
30 gramų sviestas
5 gramai druska
1 vienetas kiaušiniai
šiek tiek mėta (šviežia)
0.5 valgomojo šaukšto likeris (apelsinų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Papildomai reikės:
1 kiaušinio
1 žiupsnelio druskos
Miltų
Šiek tiek sviesto

Pieną kaitiname ant silpnos ugnies kartu su mėtų lapeliais, kai užverda, nuimame nuo ugnies ir paliekame pastovėti valandą laiko. Tada pieną sumaišome su apelsinų likeriu.

Sumaišome mieles su miltais, tada dedame sviestą, cukrų, druską, kiaušinį ir pilame pieną, pašildytą iki kūno temperatūros. Energingai minkome tešlą, suminkome į kamuolį, apibarstome miltais ir paliekame kilti 1 - 2 valandoms.

Pakilusią tešlą paminkome, dedame į sviestu išteptą skardą, aptepame kiaušinio ir druskos plakiniu, uždengiame rankšluosčiu ir kildiname dvigubai (apie 1,5 valandos), tada vėl aptepame kiaušinio plakiniu.

Įkaitiname orkaitę iki 220 C, dedame duoną, sumažiname šilumą iki 210 C ir kepame 2 minutes, tada sumažiname temperatūrą iki 200 C, ir kepame dar 20-30 minučių - tol, kol duona tampa tamsiai auksinės spalvos.

Populiariausi receptai šią savaitę

Šviesi duonukė su mėtų skoniu

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Papildomai reikės:
1 kiaušinio
1 žiupsnelio druskos
Miltų
Šiek tiek sviesto

Pieną kaitiname ant silpnos ugnies kartu su mėtų lapeliais, kai užverda, nuimame nuo ugnies ir paliekame pastovėti valandą laiko. Tada pieną sumaišome su apelsinų likeriu.

Sumaišome mieles su miltais, tada dedame sviestą, cukrų, druską, kiaušinį ir pilame pieną, pašildytą iki kūno temperatūros. Energingai minkome tešlą, suminkome į kamuolį, apibarstome miltais ir paliekame kilti 1 - 2 valandoms.

Pakilusią tešlą paminkome, dedame į sviestu išteptą skardą, aptepame kiaušinio ir druskos plakiniu, uždengiame rankšluosčiu ir kildiname dvigubai (apie 1,5 valandos), tada vėl aptepame kiaušinio plakiniu.

Įkaitiname orkaitę iki 220 C, dedame duoną, sumažiname šilumą iki 210 C ir kepame 2 minutes, tada sumažiname temperatūrą iki 200 C, ir kepame dar 20-30 minučių - tol, kol duona tampa tamsiai auksinės spalvos.

Reklama:

Komentarai (3)


  • staras 2011-09-18 20:03

    bundelis o ne duona.....


Daugiau receptų