
6 vienetai | kiaušiniai | |
400 gramų | miltai | |
1 žiupsnelis | druska | |
3 valgomieji šaukštai | aguonų | |
6 valgomieji šaukštai | medus | |
šiek tiek | cukraus pudra ("DanSukker" milteliai) | |
2 valgomieji šaukštai | cukrus ("DanSukker" Panevėžio Plius) | |
Kepimui: | ||
šiek tiek | aliejaus |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Traškius
-
Grietinėlės pyragas
-
Šokoladinis cukinijų pyragas
-
Biskvitinis obuolių pyragas
-
Minkšti morkų keksiukai
-
Pyragas su žuvies įdaru
-
Keksas
-
Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
-
Studentiškas vyniotinis
-
Skanūs sutirštinto pieno ir kokosų sausainiai
-
Rudeniškas moliūgų skanumynas
-
Obuolių ir riešutų pyragas
-
Duona su žalumynais
-
Sūrio ir svogūnų pyragas
-
Avižinių dribsnių pyragas su slyvomis ir riešutais
-
Bandelės vyrams
-
Šokoladinis bananų pyragas su cinamonu ir žemės riešutais
-
Braškių apkepas su sūriu ir sausainiais
-
Imbieriniai keksiukai
-
Keksiukai su varškės sūriu
Šventinis skruzdėlynas su "DanSukker" cukraus milteliais

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Miltai,
400 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Aguonos,
3 valgomieji šaukštai -
Medus,
6 valgomieji šaukštai - Cukraus pudra, "DanSukker" milteliai
-
Cukrus, "DanSukker" Panevėžio Plius,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mušame kiaušinius, įberiame druskos, sijojame miltus ir maišome su kiaušiniais, po to minkome. Miltų kiekis nurodytas apytiksliai, nes priklauso nuo kiaušinių dydžio. Tešla turi būti tokia, kad galima būtų kočioti, bet ne per kieta. Kad neliptų prie rankų tešla, mirkykite jas aliejuje.
Kočiojame labai labai plonai, kad persimatytų stalas. Pjaustome juostelėmis, dedame į įkaitintą aliejų ir kepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
Cukraus sirupo gamyba: "DanSukker" Panevėžio Plius cukrų užpilame vandeniu, tik kad apsemtų, ir kaitiname, kol užvirs, kas kart maišydami. Iš pradžių darysis daug burbulų, vėliau jų mažės, masė darysis skaidri ir klampi. Tada įdedame medų ir dar užverdame.
Žagarėlius dedame sluoksniais ir užpilame sirupu. Barstome aguonomis ir "DanSukker" cukraus milteliais.
Skanaus!