Šventinis kalakutas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek druska
1 vienetas kalakutiena
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek kiaulienos lašiniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Įdarui papildomai reikės: 100 g pakepintų maltų džiūvėsėlių, 100 g miltų, riešuto dydžio mielių gabaliukas, 2 kiaušiniai, virtos smulkiai supjaustytos kalakuto liekanėlės (širdis, inkstai, kepenėlės, sparneliai, kaklelis), šaukštelis mairūno, citrinos nutarkuota žievelė, nedidelė sutarkuota svogūno galvutė, šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių lapelių, 2—3 šaukštai grietinės, truputį druskos, pipirų, pieno.

Išdarinėtas kalakutas (ištraukomos kojų sausgyslės) iš išorės įtrinamas druska, o iš vidaus — druska su pipirais. Prikemšamas įdaro, užsiuvamas, dedamas ant grotelių krūtinėle į viršų ir kepamas orkaitėje. Jei kalakutas neriebus, į krūtinėlę ir šlaunis galima prismaigstyti lašiniukų (šias dalis galima pridengti folija, kad neapdegtų). Kepama 2—4 val. (pagal kalakuto dydį) ant mažos ugnies, dažnai palaistant esamu skysčiu. Kalakutas iškepęs, kai jo mėsa visai minkšta, o kojelės lengvai sukiojasi per sąnarius. Likus 30 min. iki kepimo pabaigos, folija arba lašiniukai nu imami.

Įdarui mielės išleidžiamos šiltame vandenyje, supilamas pienas, įmušami kiaušiniai, sudedama virta malta liekanėlių mėsa, suberiami džiūvėsėliai, prieskoniai ir kiti priedai. Viskas gerai išmaišoma. Jeigu masė per sausa, įpilama truputį grietinėlės.

Gražiai iškeptas kalakutas gali būti tiekiamas pusdubenyje ir į nesupjaustytas, tik papuoštas prieskoniniais žalumynais, konservuotais vaisiais — kriaušėmis, slyvomis, obuoliais. Tada jį supjausto ir padalija porcijomis, arba supjaustomas prieš tiekiant, ir sudedamas į pusdubenį, kad atrodytų lyg nepjaustytas.

Populiariausi receptai šią savaitę

Šventinis kalakutas

Komentarai: 12
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Įdarui papildomai reikės: 100 g pakepintų maltų džiūvėsėlių, 100 g miltų, riešuto dydžio mielių gabaliukas, 2 kiaušiniai, virtos smulkiai supjaustytos kalakuto liekanėlės (širdis, inkstai, kepenėlės, sparneliai, kaklelis), šaukštelis mairūno, citrinos nutarkuota žievelė, nedidelė sutarkuota svogūno galvutė, šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių lapelių, 2—3 šaukštai grietinės, truputį druskos, pipirų, pieno.

Išdarinėtas kalakutas (ištraukomos kojų sausgyslės) iš išorės įtrinamas druska, o iš vidaus — druska su pipirais. Prikemšamas įdaro, užsiuvamas, dedamas ant grotelių krūtinėle į viršų ir kepamas orkaitėje. Jei kalakutas neriebus, į krūtinėlę ir šlaunis galima prismaigstyti lašiniukų (šias dalis galima pridengti folija, kad neapdegtų). Kepama 2—4 val. (pagal kalakuto dydį) ant mažos ugnies, dažnai palaistant esamu skysčiu. Kalakutas iškepęs, kai jo mėsa visai minkšta, o kojelės lengvai sukiojasi per sąnarius. Likus 30 min. iki kepimo pabaigos, folija arba lašiniukai nu imami.

Įdarui mielės išleidžiamos šiltame vandenyje, supilamas pienas, įmušami kiaušiniai, sudedama virta malta liekanėlių mėsa, suberiami džiūvėsėliai, prieskoniai ir kiti priedai. Viskas gerai išmaišoma. Jeigu masė per sausa, įpilama truputį grietinėlės.

Gražiai iškeptas kalakutas gali būti tiekiamas pusdubenyje ir į nesupjaustytas, tik papuoštas prieskoniniais žalumynais, konservuotais vaisiais — kriaušėmis, slyvomis, obuoliais. Tada jį supjausto ir padalija porcijomis, arba supjaustomas prieš tiekiant, ir sudedamas į pusdubenį, kad atrodytų lyg nepjaustytas.

Reklama:

Komentarai (12)


  • pimpiagalvis 2020-12-17 14:47

    Mielės į kalakutą?


  • Laura 2013-12-15 13:57

    Merginos noriu paklaust kalakuta kepsiu pirma karta.Kokioje temperaturoje kepti?


  • Laura 2013-09-17 22:14

    bandziau visokius receptus,likau istikimiausia laiko ir draugu patikrintam,-kepanti kalakuta slakstyti Porterio alumi,reikia 2-3 but alauis


  • klp 2010-12-21 10:23

    Kalakuta kepujau daug metu.Butinai reikia marinuoti istrynus ivairiais prieskoniais.Dar apslakstau citrinos sultimis.Laikau butinai pora paru.Po to prikemsu obuoliais,dziovintomis slyvomis ir uzsiuvu.Pries vyniodama i folija apdedu lasinukais arba aptepu majonezu ir kepu orkaiteje apie 2-2.5 h.nuimu folija ir paskrudinu apie 20min.Pirstukus apsilaizysi!Skanaus


  • a 2010-11-23 04:31

    as kepiau jau du kartus marinuoti geriau dvi paras tuomet iskepa labai minkstas, sultingas ir geriausia kepimo maiselyje, tuomet iskepa sultyse, skonis pasaka, skanaus! :super:


  • Darius 2009-12-22 14:36

    Kepsiu kalakuta Kaledoms. Dar nesu kepes, bet kiek jau pasidomejau, tai ji reiketu pamarinuot bent para, jei ne dvi. O dar jeigu jis dar ir saldytas, tai atsils tik po dvieju paru. Manau jeigu tik pabarstysim prieskoniais toki kalna mesos ir iskart i orkaite tai nezinau, nezinau...


  • Elona 2009-09-17 12:11

    Fantastika ,tikras skanumelis :-D


Daugiau receptų