Viską sumaišius, sudėti raugą. Įpilti vandenį, išmaišyti. Tešla turi būti tirštoka, maišoma šaukštu. Gerai išmaišius tešlą, atidedame į stiklainį 3 valgomuosius šaukštus raugo kitam kepimui.
Tešla sukrečiama į 2-3 šaukštais aliejumi pateptą ir sezamais pabarstytą skardą ir pabarstome sezamu viršų. Užklojus rankšluosčiu dedame šiltai ir kildiname tešlą apie 12 val.
Dedame skardą į šaltą orkaitę ir kepame 1 val. 15 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Raugą atidėjus reikėtų bent 24 val. palaikyti ne šaldytuve. Tada galima raugą dėti į šaldytuvą ir išsiimti bent 24 val. prieš maišant tešlą (šaldytuve galima laikyti neribotą laiką).
Skanaus

Sveikuolių duona
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
0.66 stiklinės | avižinių dribsnių |
0.66 stiklinės | kviečiai (sėlenos) |
0.66 stiklinės | saulėgrąžos |
0.33 stiklinės | linų sėmenys |
0.33 stiklinės | kmynai |
100 gramų | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
1 litras | vanduo (šiltas) |
šiek tiek | sezamas (sįklos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Duona be glitimo
-
Sodininkų duona
-
Ciabatta (itališka duona)
-
Šviesi kvietinė duona
-
Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
-
naminė duonelė
-
Sūrūs riestainiai
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Bulvių duona su kmynais
-
Įdarytas batonas prie sriubos
-
Duona su svogūnais ir sūriu
-
Kepenėlių duona
-
Bananų duonelė
-
Naminė bulka su sezamais
-
Sėlenų duona
-
Duona su svogūnais
-
Duona su džiovintais vaisiais
-
Speltos duona duonkepei
-
Duonos keksas
-
Prancūziška duona
Sveikuolių duona
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Avižiniai dribsniai,
2/3 stiklinės -
Kviečiai, sėlenos,
2/3 stiklinės -
Saulėgrąžos,
2/3 stiklinės -
Linų sėmenys,
1/3 stiklinės -
Kmynai,
1/3 stiklinės -
Cukrus,
100 gramų -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Vanduo, šiltas,
1 litras - Sezamas, sįklos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Viską sumaišius, sudėti raugą. Įpilti vandenį, išmaišyti. Tešla turi būti tirštoka, maišoma šaukštu. Gerai išmaišius tešlą, atidedame į stiklainį 3 valgomuosius šaukštus raugo kitam kepimui.
Tešla sukrečiama į 2-3 šaukštais aliejumi pateptą ir sezamais pabarstytą skardą ir pabarstome sezamu viršų. Užklojus rankšluosčiu dedame šiltai ir kildiname tešlą apie 12 val.
Dedame skardą į šaltą orkaitę ir kepame 1 val. 15 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Raugą atidėjus reikėtų bent 24 val. palaikyti ne šaldytuve. Tada galima raugą dėti į šaldytuvą ir išsiimti bent 24 val. prieš maišant tešlą (šaldytuve galima laikyti neribotą laiką).
Skanaus
Reklama:
Komentarai (2)
-
žinantis
2015-02-08 19:35
Negalima dėti linu sėmenu į duona.
-
ddd
2011-11-18 09:57
Gerai, o is kur paimti ta rauga?
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...