Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 stiklinės | avižinių dribsnių |
1 stiklinė | graikiško jogurto |
2 vienetai | bananai (vidutinio dydžio, sunokę) |
2 vienetai | kiaušiniai (dideli) |
0.5 stiklinės | šilauogės |
0.25 stiklinės | rudasis cukrus |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
0.5 arbatinio šaukštelio | soda |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Į smulkintuvą beriame dribsnius, cukrų, kepimo miltelius, sodą, dedame bananus, jogurtą, įmušame kiaušinius. Smulkiname tol, kol tešla bus vientisa, o avižiniai dribsniai susmulkinti.
2.
Į paruoštą tešlą atsargiai mentele ar šaukštu įmaišome šilauoges. Kelias pasiliekame puošimui.
3.
Pilame tešlą į keksiukų formeles. Pripildome 3/4 formelės, kad tešla turėtų vietos plėstis. Ant viršaus pabarstome šilauogių.
4.
Kepame keksiukus iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Patikriname mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeigiame į keksiuko vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepame dar 5 min. ir vėl tikriname.
5.
Prieš išimant iš formelių, leidžiame atvėsti. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mini canelles
- Moldovos pyragaičiai su kopūstais VERZERE
- Kokosiniai pyragaičiai
- Kriaušių desertai
- Pyragėliai "ausytės" su aguonomis
- Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vyšnių įdaru
- Spurgos
- „Torketti“
- Citrinų pudingas
- Spurgos su meile ir varške
- Žagarėliai
- Tartaletės su vaisiais
- Vyrų džiaugsmas (šeimos firminis patiekalas)
- Pyragėliai su žuvimi
- Baltijos pyragėliai
- „Paršiukai“
- Dieviški eklerai
- Miltinės spurgos
- Varškės spurgos
- Bandelės su varške
Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Avižiniai dribsniai,
2 stiklinės -
Graikiškas jogurtas,
1 stiklinė -
Bananai, vidutinio dydžio, sunokę,
2 vienetai -
Kiaušiniai, dideli,
2 vienetai -
Šilauogės,
0.5 stiklinės -
Rudasis cukrus,
1/4 stiklinės -
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Soda,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Emilija
Gaminimo eiga:
Į smulkintuvą beriame dribsnius, cukrų, kepimo miltelius, sodą, dedame bananus, jogurtą, įmušame kiaušinius. Smulkiname tol, kol tešla bus vientisa, o avižiniai dribsniai susmulkinti.
Į paruoštą tešlą atsargiai mentele ar šaukštu įmaišome šilauoges. Kelias pasiliekame puošimui.
Pilame tešlą į keksiukų formeles. Pripildome 3/4 formelės, kad tešla turėtų vietos plėstis. Ant viršaus pabarstome šilauogių.
Kepame keksiukus iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Patikriname mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeigiame į keksiuko vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepame dar 5 min. ir vėl tikriname.
Prieš išimant iš formelių, leidžiame atvėsti. Skanaus!
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai