2 stiklinės | avižinių dribsnių |
1 stiklinė | graikiško jogurto |
2 vienetai | bananai (vidutinio dydžio, sunokę) |
2 vienetai | kiaušiniai (dideli) |
0.5 stiklinės | šilauogės |
0.25 stiklinės | rudasis cukrus |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
0.5 arbatinio šaukštelio | soda |
Populiariausi receptai šią savaitę
- „Paršiukai“
- Keksiukai kiekvienai dienai
- Velykiniai lizdeliai
- Trupiniuotis
- Spurgos iš varškės
- Cukinijų keksiukai
- Imbieriniai keksiukai
- Avietiniai keksiukai
- Pyragėliai su geltonujų kivių uogiene
- Pyragėliai su slyvomis
- Sūrio pyragėliai
- Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis
- Bulka su šokolado įdaru
- Desertas "Skanumėlis"
- Plikytos tešlos pyragaičiai
- Bulvių pyragėliai su grybais
- Pyragėlis su uogomis
- Kakavinis pyragas su šokoladiniu glaistu
- Makaronų ir obuolių apkepas
- Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vyšnių įdaru
Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Avižiniai dribsniai,
2 stiklinės -
Graikiškas jogurtas,
1 stiklinė -
Bananai, vidutinio dydžio, sunokę,
2 vienetai -
Kiaušiniai, dideli,
2 vienetai -
Šilauogės,
0.5 stiklinės -
Rudasis cukrus,
1/4 stiklinės -
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Soda,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į smulkintuvą beriame dribsnius, cukrų, kepimo miltelius, sodą, dedame bananus, jogurtą, įmušame kiaušinius. Smulkiname tol, kol tešla bus vientisa, o avižiniai dribsniai susmulkinti.
Į paruoštą tešlą atsargiai mentele ar šaukštu įmaišome šilauoges. Kelias pasiliekame puošimui.
Pilame tešlą į keksiukų formeles. Pripildome 3/4 formelės, kad tešla turėtų vietos plėstis. Ant viršaus pabarstome šilauogių.
Kepame keksiukus iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Patikriname mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeigiame į keksiuko vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepame dar 5 min. ir vėl tikriname.
Prieš išimant iš formelių, leidžiame atvėsti. Skanaus!
Komentarai