Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
AUTORIUS:
Emilija
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Minkšti, nuostabiai skanūs keksiukai, kurie nepakenks Jūsų kūno linijoms! Minkšti, nuostabiai skanūs keksiukai, kurie nepakenks Jūsų kūno linijoms! Emilija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 stiklinės avižinių dribsnių
1 stiklinė graikiško jogurto
2 vienetai bananai (vidutinio dydžio, sunokę)
2 vienetai kiaušiniai (dideli)
0.5 stiklinės šilauogės
0.25 stiklinės rudasis cukrus
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo milteliai
0.5 arbatinio šaukštelio soda
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Į smulkintuvą beriame dribsnius, cukrų, kepimo miltelius, sodą, dedame bananus, jogurtą, įmušame kiaušinius. Smulkiname tol, kol tešla bus vientisa, o avižiniai dribsniai susmulkinti.
2.
Į paruoštą tešlą atsargiai mentele ar šaukštu įmaišome šilauoges. Kelias pasiliekame puošimui.
3.
Pilame tešlą į keksiukų formeles. Pripildome 3/4 formelės, kad tešla turėtų vietos plėstis. Ant viršaus pabarstome šilauogių.
4.
Kepame keksiukus iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Patikriname mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeigiame į keksiuko vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepame dar 5 min. ir vėl tikriname.
5.
Prieš išimant iš formelių, leidžiame atvėsti. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Minkšti, nuostabiai skanūs keksiukai, kurie nepakenks Jūsų kūno linijoms! Emilija
Gaminimo eiga:
  1. Į smulkintuvą beriame dribsnius, cukrų, kepimo miltelius, sodą, dedame bananus, jogurtą, įmušame kiaušinius. Smulkiname tol, kol tešla bus vientisa, o avižiniai dribsniai susmulkinti.

  2. Į paruoštą tešlą atsargiai mentele ar šaukštu įmaišome šilauoges. Kelias pasiliekame puošimui.

  3. Pilame tešlą į keksiukų formeles. Pripildome 3/4 formelės, kad tešla turėtų vietos plėstis. Ant viršaus pabarstome šilauogių.

  4. Kepame keksiukus iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Patikriname mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeigiame į keksiuko vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepame dar 5 min. ir vėl tikriname.

  5. Prieš išimant iš formelių, leidžiame atvėsti. Skanaus!

Receptą atsiuntė Emilija
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų