1 kilogramas | bulvių |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 sauja | petražolės |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | prieskoniai |
2. Smulkiai sukapokite petražoles.
3. Į bulves sudėkite miltus, petražoles, kiaušinį, druskos, pipirų pagal skonį ir viską gerai sumaišykite.
4. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir šaukštu dėkite paruoštą masę.
Švediški blynai su lietuviška grietine – švedai gali tik pavydėti :))
Populiariausi receptai šią savaitę
- Jautienos ir bulvių apkepas
- Vyžos iš bulvių
- Bulvių ir varškės apkepas
- Bulvių paplotėliai
- Dešrelės su bulviniais blynais
- Bulvinukai
- Bulviniai zrazai su jautiena
- Keptos česnakinės bulvės
- Pyragas su bulvėmis
- Sūrio kroketai
- Švilpikai
- Skaniausiai paruoštos bulvės
- Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsos ir varškės įdarais
- Bulviniai blynai su lašiša
- Bulviniai blynai su grybais
- Bajoriškas kugelis su kiaulės koja
- Bulviniai blynukai
- Vėdarai
- Faršu įdarytos bulvės
- Bulvių ir krabų lazdelių suktinukai
Švediški bulviniai blynai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Bulvės,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Petražolės,
1 sauja -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Aliejus, kepimui
- Juodieji pipirai
- Prieskoniai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Nuskuskite bulves ir sutarkuokite jas stambia tarka. Bulvių masę prispauskite ranka ir nupilkite skystį. Kai gaminau, skysčio daug nebuvo, tad nieko nedariau – turbūt tai nuo bulvių priklauso.
2. Smulkiai sukapokite petražoles.
3. Į bulves sudėkite miltus, petražoles, kiaušinį, druskos, pipirų pagal skonį ir viską gerai sumaišykite.
4. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir šaukštu dėkite paruoštą masę.
Švediški blynai su lietuviška grietine – švedai gali tik pavydėti :))
Komentarai (14)
-
kristina
2015-06-15 15:06
Super blynai
-
Liucija
2014-11-08 01:12
Neaišku kodėl jie švediški?Tokius blynus kepam jau 30 metų, o vadindavo juos studentiškais- greitai susitarkuoja burokine tarka . Kepam ir mažus,ir didelius,per visą keptuvę,jei keptuvė mažesnė.
-
vidas
2014-10-15 18:03
neprasta ta svediska grietine:-D labai skanus blynai
-
Zekas
2010-09-05 21:53
Labai skanu, kai isleis - bandysiu gamintis.
-
Lukas
2010-07-04 15:48
Na ka zvilgtelėjau recepta, šiandiena išbandysim ;-)
-
erra
2010-05-25 10:11
Labai paprasta ir, neabejoju, kad labai skanu :-)
-
megstu
2010-05-15 01:05
cesnako dar ir bus :super2:
-
liu
2010-05-14 10:56
tikrai skanus,pabandyk. :taip:
-
vidalijus
2010-05-13 20:51
ka zn ar skanus dar nebandzeu
;-)
-
liu
2010-05-07 20:39
garantuotai. :-D