Silkę nuvalyti, išimti kaulus, pamirkyti piene 5-6 val., po to išimti, nusausinti ir supjaustyti gabalėliais.
Iš slyvų išimti kauliukus, pašlakstyti vandeniu, apiberti cukrumi, uždengti ir troškinti. Kai slyvos suminkštės, pertrinti per sietelį, išmaišyti su kapotais migdolais ir aliejumi, įberti pipirų, citrinos žievelę, įpilti citrinos sulčių.
Silkę sudėti į indą, užpilti padažu ir 2-3 val. palaikyti šaldytuve.
Švediška silkė
INGREDIENTAI:
500 gramų | silkė (sūdyta) |
0.75 stiklinės | pienas |
250 gramų | slyvos (vengriškos) |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
2 valgomieji šaukštai | migdolai |
0.25 arbatinio šaukštelio | citrinos (žievelė) |
2 valgomieji šaukštai | krapai (kapoti) |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
šiek tiek | citrinų sultys |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Švediška silkė
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Silkė, sūdyta,
500 gramų -
Pienas,
3/4 stiklinės -
Slyvos, vengriškos,
250 gramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Migdolai,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinos, žievelė,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Krapai, kapoti,
2 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai - Citrinų sultys
- Kvapieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Silkę nuvalyti, išimti kaulus, pamirkyti piene 5-6 val., po to išimti, nusausinti ir supjaustyti gabalėliais.
Iš slyvų išimti kauliukus, pašlakstyti vandeniu, apiberti cukrumi, uždengti ir troškinti. Kai slyvos suminkštės, pertrinti per sietelį, išmaišyti su kapotais migdolais ir aliejumi, įberti pipirų, citrinos žievelę, įpilti citrinos sulčių.
Silkę sudėti į indą, užpilti padažu ir 2-3 val. palaikyti šaldytuve.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...