80 gramų | kvietiniai miltai | |
180 gramų | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
1 valgomasis šaukštas | vanilinis cukrus | |
500 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
6 vienetai | kiaušiniai | |
80 gramų | krakmolas | |
2 valgomieji šaukštai | cukraus pudra | |
60 gramų | kakava | |
4 valgomieji šaukštai | likeris (vyšnių) | |
400 gramų | vyšnios (šaldytos, be kauliukų) | |
50 gramų | vyšnių sultys | |
50 gramų | kokoso drožlės | |
Pertepimui: | ||
2 valgomieji šaukštai | cukrus | |
1 valgomasis šaukštas | vanilinis cukrus | |
2 arbatiniai šaukšteliai | krakmolas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kalėdinis tortas "Meškiukai sniege"
- Medaus tortas
- Tortas Voratinklis
- Pyragas su varškės įdaru
- Tortas "Žozefina"
- Medaus tortas
- Tortas su šokoladu
- Šokoladinis kokosinis tortas
- Nekeptas oreo tortas
- Šokoladinis tortas
- Ananasų tortas
- Šokoladinis tortas
- Tortas "Seklyčia"
- Kalėdinis tortas
- Rosanos skruzdėlynas
- Vyniotinis su maskarpone, persikais ir spanguolėmis
- Gardus tortas
- Tortas "Margarita"
- Blynų tortukas
- Kakavinis Napoleonas
Švarcvoldo vyšnių tortas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kvietiniai miltai,
80 gramų -
Cukrus,
180 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilinis cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinėlė, 35%,
500 mililitrų -
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Krakmolas,
80 gramų -
Cukraus pudra,
2 valgomieji šaukštai -
Kakava,
60 gramų -
Likeris, vyšnių,
4 valgomieji šaukštai -
Vyšnios, šaldytos, be kauliukų,
400 gramų -
Vyšnių sultys,
50 gramų -
Kokoso drožlės,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Krakmolas,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Baltymai išplakami iki standžių putų palaipsniui pilant cukrų ir vanilinį cukrų. Tryniai išplakami šluotele su 2 valg. š. šilto vandens ir pastoviai plakant sumaišomi su išplaktais baltymais. Suberiami persijoti miltai, krakmolas, kakava, kepimo milteliai ir atsargiai viskas išmaišoma. Paruošta biskvito tešla supilama į sviestu pateptą 22 cm skersmens kepimo formą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180°C temperatūroje 30 - 35 min. Iškepęs biskvitas 4-5 val. paliekamas pilnai atvėsti. Atvėsęs biskvitas perpjaunamas horizontaliai į tris dalis. Du apatiniai biskvito lakštai apšlakstomi vyšnių likeriu.
Vyšnios lengvai atšildomos, supilamos į puodą storu dugnu, pabarstomos cukrumi, vaniliniu cukrumi ir dedamos ant ugnies. Krakmolas išmaišomas su vyšnių sultimis, pamažu maišant supilamas ant vyšnių ir viskas pakaitinama, kol užverda. Nuimama nuo ugnies ir atvėsinama.
Atšaldyta grietinėlė išplakama su cukraus pudra.
Ant apatinio biskvito lakšto užtepamas vyšnių pertepimas, uždengiama antru biskvito sluoksniu ir lengvai paspaudžiama. Užtepamas grietinėlės kremas ir dedamas trečias biskvito lakštas. Torto viršus ir šonai aptepami grietinėlės kremu. Tortas kelioms valandoms dedamas į šaldytuvą, kad lakštai persigertų kremu.
Apibarstome kokoso drožlėmis, puošti galima ir kitaip.
Komentarai (2)
-
Rūta
2017-01-15 14:18
Ačiū už puikų receptą!