800 gramų | cukrus |
1 kilogramas | svarainiai |
1.5 stiklinės | vanduo |
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (suvartojamas vanduo, kuriame vaisiai buvo apvirinami). Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi). Uogienė kelis kartus sukratant, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šaltalankio uogienė
- Slyvų kompotas
- Sūdyti grybai
- Aviečių marmeladas
- Gervuogių kompotas su obuoliais
- Konservuoti špinatai
- Kaukazinių slyvaičių uogienė
- Aviečių uogienė- džemas
- Marinuoti agurkai
- Marinuoti pomidorai su imbieru
- Džiovinti grybai
- Juodujų serbentų kompotas
- Baklažanų ikrai žiemai
- Sveikas lečo be acto
- Cukinijų pagardas žiemai
- Marinuoti pomidorai
- Vyšnios savo sultyse
- Raudonųjų serbentų kompotas
- Slyvų - aronijų kompotas
- Paprikia su medum
Svarainių uogienė
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
800 gramų -
Svarainiai,
1 kilogramas -
Vanduo,
1.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Uogienei vartojami prinokę, geltoni vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai. Pjaustant vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens — pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį. Paruošti vaisiai apverdami 5—10 min. (kol suminkštėja).
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (suvartojamas vanduo, kuriame vaisiai buvo apvirinami). Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi). Uogienė kelis kartus sukratant, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Komentarai (6)
-
Vyliune
2015-09-05 23:04
ar skani gaunasi uogiene?turiu svarainiu ir nezinau ka su jais daryti,skrandis jautrus net ir obuoliu sultims.
-
vija
2009-09-21 20:37
nežinojau, kad reikia virti, nes vis apipildavau cukrumi, sultis išgerdavom su arbata, paskui vėl cukruje, kol galų gale siusicukrėjusius svarainius įdėdavau į šaldytuvą, paprastai; arba į dėžutę su sviestiniu popieriumi, ir žiemą valgau skanius saldainukus :-)