Šv.Kalėdų baravykai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
60 vienetų grybai
5 vienetai kiaušiniai (baltymai (rudas glajus))
200 gramų cukrus
250 gramų sviestas
0.5 stiklinės grietinė
1 vienetas vanilinis cukrus (pakelis)
0.5 arbatinio šaukštelio soda
4 stiklinės kvietiniai miltai
2 valgomieji šaukštai aguonų
šiek tiek druska
1 vienetas kiaušiniai (baltymai (rudas glajus))
2 stiklinės cukraus pudra
3 vienetai kiaušiniai (baltymai (rudas glajus))
1 valgomasis šaukštas kakava
200 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išsukti su cukrumi. Į grietinę suberti sodą (soda taip nugesinama), išmaišyti išsuktus kiaušinius su cukrumi, įberti druską. Sviestą išlydyti, neįkaitinti, atvėsusį supilti į išsuktą kiaušinių ir grietinės masę, suberti vanilinį cukrų, miltus ir išmaišyti tešlą. Ji nebus tokia, kad iš jos būtų galima su rankomis lipdyti kažką, ją reikės kabinti su mažu šaukšteliu ir dėti į įkaitintą grybams skirtą formą ir kepti vis apverčiant keptuvę.
Iškeptus grybukus reikia apdailinti, juos apskusti, kad nebūtų nelygumų.
Po to imamės sudėtingesnių darbų, tai yra balto glajaus darymas, ir kotukų aptepimas. Iš nurodytų ingridientų išplakame baltą glajų, jis bus pakankamai tirštas, o tai labai gerai. Pamirkome kotukus į glajų ir pamirkome į aguonas, kad atrodytų, kaip su žemikėm:).
Toliau kepuryčių - rudos masės darymas. Išplakame baltymus, sudedame kakavą ir ant garų ištirpintą šokoladą. Kadangi šokoladas karštas tai ir masė bus tamsesnė. Ir kepurytės grybukų bus tamsios.
Kai jau apdžiūsta kotai, tada merkiame kepurytę ir su teptuku padailiname, kur reikia. Sudedame į kiaušinių dėkliukus ir paliekame kol išdžius visiškai. Labai skanūs baravykai. Aišku, visam tam malonumui reikia daug laiko ir kantrybės. Kaip sakoma, grožis reikalauja aukų, taip ir čia.

Šv.Kalėdų baravykai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kiaušinius išsukti su cukrumi. Į grietinę suberti sodą (soda taip nugesinama), išmaišyti išsuktus kiaušinius su cukrumi, įberti druską. Sviestą išlydyti, neįkaitinti, atvėsusį supilti į išsuktą kiaušinių ir grietinės masę, suberti vanilinį cukrų, miltus ir išmaišyti tešlą. Ji nebus tokia, kad iš jos būtų galima su rankomis lipdyti kažką, ją reikės kabinti su mažu šaukšteliu ir dėti į įkaitintą grybams skirtą formą ir kepti vis apverčiant keptuvę.
Iškeptus grybukus reikia apdailinti, juos apskusti, kad nebūtų nelygumų.
Po to imamės sudėtingesnių darbų, tai yra balto glajaus darymas, ir kotukų aptepimas. Iš nurodytų ingridientų išplakame baltą glajų, jis bus pakankamai tirštas, o tai labai gerai. Pamirkome kotukus į glajų ir pamirkome į aguonas, kad atrodytų, kaip su žemikėm:).
Toliau kepuryčių - rudos masės darymas. Išplakame baltymus, sudedame kakavą ir ant garų ištirpintą šokoladą. Kadangi šokoladas karštas tai ir masė bus tamsesnė. Ir kepurytės grybukų bus tamsios.
Kai jau apdžiūsta kotai, tada merkiame kepurytę ir su teptuku padailiname, kur reikia. Sudedame į kiaušinių dėkliukus ir paliekame kol išdžius visiškai. Labai skanūs baravykai. Aišku, visam tam malonumui reikia daug laiko ir kantrybės. Kaip sakoma, grožis reikalauja aukų, taip ir čia.

Reklama:

Komentarai (1)


  • (anonimas) 2011-11-05 23:35

    :super: :super: :super:


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...