šiek tiek | ryžiai |
šiek tiek | jūros dumblių lapai |
šiek tiek | acto (ryžių) |
šiek tiek | sojos padažas |
šiek tiek | lašiša (filė) |
šiek tiek | vasabi |
šiek tiek | sezamas (sėklos) |
šiek tiek | avokadų |
šiek tiek | agurkų |
šiek tiek | paprika |
Išvirkite ryžius: 175 g. specialių sušiams skirtų ryžių, 250 ml. vandens. Kai vanduo pradeda virti, puodą uždenkite dangčiu ir virkite 4-5 minutes. Tuomet išjunkite ugnį, nupilkite vandenį ir palaikykite taip ryžius 10 minučių. Užpilkite ryžius padažu.
padažas gaminamas taip:
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
2 šaukštai ryžių acto
Šie ingridientai kaitinami kol ištirps. Juo užpilkite ryžius ir išmaišykite juos. Kai ryžiai atauš, galima pradėti gaminti suši.
Paimkite lapą jūros dumblių ir paklokite jį ant bambukinio kilimėlio. Nuplaukite rankas šaltu vandeniu ir vientisu sluoksniu išdėliokite virtus ryžius ant dumblių lapo, paspausdami, vieną kraštą dumblių palikite neuždengtą, kad jis galėtų apsupti ruloną ir sulipti. Lapo viduryje juostele sudėkite lašišą ir daržoves taip, kad susukus jos būtų suši viduryje, tačiau nedaug, kad liktų laisvo dumblių lapo susukus - suši bus tvirtesni. Bambukinio kilimo pagalba viską susukite į ruloną. Dalį dumblių lapo, kuris liko laisvas patepkite vandeniu, kad ji priliptų. Aptepkite visą suši vandeniu ir supjaustykite jį į 8 dalis.
Sušis valgomas pavilgius gabalėlį į sojos padažą ir vasabi.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sumuštinukai su mozarelos sūriu
- Kumpio salotos krepšeliuose
- Sumuštiniai su kiaušiniu
- Šventiniai nugarinės suktinukai
- Vytinta išpjova
- Tortilijų tortukas su tunu
- Jūros ešerio filė šulinėliai
- Parmezano morengai
- Marinuota silkės filė
- Varškės užtepėlė su prieskoniais
- Kiaušinukai Kūčioms
- Įdaryti krepšeliai
- Kiaušiniai su arbata
- Pyragėliai su vištienos įdaru
- Švediški vėžiai
- Kiaušinienė su pomidorais ir paprikomis
- Brokoliai tešloje
- Mini picos
- Vištienos užkandis "Kalėdų žaisliukai"
- Karaimų kibinai
Suši su lašiša
- Paruošimo laikas:
- Ryžiai
- Jūros dumblių lapai
- Actas, ryžių
- Sojos padažas
- Lašiša, filė
- Vasabi
- Sezamas, sėklos
- Avokadai
- Agurkai
- Paprika
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Supjaustykite juostelėmis daržoves ir lašišą.
Išvirkite ryžius: 175 g. specialių sušiams skirtų ryžių, 250 ml. vandens. Kai vanduo pradeda virti, puodą uždenkite dangčiu ir virkite 4-5 minutes. Tuomet išjunkite ugnį, nupilkite vandenį ir palaikykite taip ryžius 10 minučių. Užpilkite ryžius padažu.
padažas gaminamas taip:
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
2 šaukštai ryžių acto
Šie ingridientai kaitinami kol ištirps. Juo užpilkite ryžius ir išmaišykite juos. Kai ryžiai atauš, galima pradėti gaminti suši.
Paimkite lapą jūros dumblių ir paklokite jį ant bambukinio kilimėlio. Nuplaukite rankas šaltu vandeniu ir vientisu sluoksniu išdėliokite virtus ryžius ant dumblių lapo, paspausdami, vieną kraštą dumblių palikite neuždengtą, kad jis galėtų apsupti ruloną ir sulipti. Lapo viduryje juostele sudėkite lašišą ir daržoves taip, kad susukus jos būtų suši viduryje, tačiau nedaug, kad liktų laisvo dumblių lapo susukus - suši bus tvirtesni. Bambukinio kilimo pagalba viską susukite į ruloną. Dalį dumblių lapo, kuris liko laisvas patepkite vandeniu, kad ji priliptų. Aptepkite visą suši vandeniu ir supjaustykite jį į 8 dalis.
Sušis valgomas pavilgius gabalėlį į sojos padažą ir vasabi.
Komentarai (55)
-
rimas
2024-01-25 16:54
as dar braskiu uogienes dadeciau
-
Zygis
2017-05-17 17:23
Sveiki draugai
-
Milda
2017-01-27 17:55
Receptas geras, tik klaidingai parašytas druskos kiekis. Turi būti ne 1 šaukštas druskos, o 1 arbatinis šaukštelis.
-
NEDARYKIT PAGAL ŠITĄ RECEPTĄ!!!
2016-12-24 11:28
Žmonės, tu ryžių i burną neina isidet kokio šlykštumo! Sūrus ir neskanis! Trinkit ta nesamone!
-
jurga
2016-04-07 17:14
Palei sita recepta gaunas labai surus sushi
-
Sveiki
2016-02-04 03:11
Su sushi dirbu jau 2metai ir gėda žiūrėti tokius receptus ir komentarus. Visu pirma ryžiai nėra verdami paprastame puode, jie verdami specialiuose ryziu virimo puodose (imanoma naudoti ir greitpuodi virimui bet jis turi buti sandarus su anga garams). jeigu ryziai virti blogai tai ir sushi skonis prastas. patiekiant sushi ryziai turi buti dar truputi šilti bet tikrai nereikia deti i šaldytuva. ka desite i vidu neturi jokios reiksmes svarbiausia išsivirti gerus ryžius..
-
austeja
2016-01-24 14:34
man labai jie skanus.
-
Audrius
2016-01-04 19:56
O kaip be to dumblo būtų galima padaryti? Kažkada ragavau, tai prisiminiau vaikystę. Kada nardydavome prūde, tai panėrus netyčia iki pat dugno ir netyčia pakliuvus dumblui į burną lygiai sušio skonis gaunasi.
-
Emilija 9 m.
2015-12-24 10:26
kadangi as maza bet man patinka susi !! bet labiausiai patinka su lasisa
-
Irena
2015-10-09 16:41
O kur deti sezamus