500 gramų | bemielės sluoksniuotos tešlos |
150 gramų | fermentinio sūrio |
1 arbatinis šaukštelis | kmynai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | vanduo |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Farširuoti kiaušiniai
- Silkė su svogūniukais
- Suši su lašiša ir paprikomis
- Labai skanūs sumuštiniai
- Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
- Vegetariškas sumuštinis
- Silkė su salotomis
- Žuvies tortas
- Apelsinai su ridikėliais
- Duonelė su sviesto ir ridikėlių tepiniu
- Kepenelių vyniotinis
- Skrebučiai su užtepėle
- Terrine kalakutienos ir vištienos
- Vaisių ir uogų krepšelis su bananiniais paukščiais
- Bandelės iš batono
- Velykų suktinukai - sushi
- Šaltai rūkytos Saliami dešros
- Sumuštinis ant salotos lapo
- ZIGMO silkė su daržovių salsa
- Migdolinės pelytės
Sūrio lazdelės
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Bemielė sluoksniuota tešla,
500 gramų -
Fermentinis sūris,
150 gramų -
Kmynai,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Vanduo
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šaldytos tešlos lakštus išpakuoti ir palikti 10 min. sušilti kambario temperatūroje. Paviršių, ant kurio bus dedami lakštai, šiek tiek pabarstyti miltais.
Sūrį sutarkuoti smulkia sūrio tarka. Sūrį ir visus prieskonius padalinti pusiau.
Ant vieno ištiesto tešlos lakšto barstyti pusę tarkuoto sūrio, pusę prieskonių, druskos. Kitą tešlos lakštą patepti vandeniu. Užkloti pirmąjį lakštą ir pakočioti, kad susispaustų. Taip iškočiotą tešlos paviršių labai lengvai, vos vos dar patepti vandenyje suvilgytu teptuku, o ant viršaus dar kartą pabarstyti tarkuotu sūriu bei prieskoniais.
Supjaustyti juostelėmis. Galima kelis kartus pasukti, galima palikti tiesias. Dėtį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauti į 200 °C temp. orkaitę. Kepti 7-10 min.
Skanaus!