1.2 litro | vanduo |
500 gramų | lašiša (filė) |
200 gramų | grietinėlės, 35% |
2 vienetai | bulvių |
1 vienetas | morkos |
0.5 vieneto | poras |
1 vienetas | pomidorai |
50 gramų | degtinė |
2 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | salierai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Supilame į puodą su verdančiomis daržovėmis. Sūdome, pipiriname. Pipirų nepagailėkit, sriuba turi būti kvapni ir aštroka.
Viskas! Kvieskit visus prie stalo.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sriuba (Sopa criolla)
- Margaritos šaltibarščiai
- Sūrio sriuba
- Jogurtinė sriuba
- Pievagrybių sriuba
- Meksikietiška čili sriuba
- Grybų sriuba su sūriu
- Sriuba "Čili"
- Vištienos sriuba
- Tofu sriuba su daržovėmis
- Obuolių sriuba "Svorio netektis"
- Gardi moliūgų sriuba
- Kreminė krevečių sriuba
- Raugintų kopūstų sriuba
- Žuvienė iš konservų
- Itališka kopūstų sriuba su grūdais
- Mamos žirnių sriuba
- Vaistai nuo pachmelo
- Ryžių sriuba su pievagrybiais
- Suomiška žuvienė
Suomiška žuvienė
- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
1 ir 1/5 litro -
Lašiša, filė,
500 gramų -
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Bulvės,
2 vienetai -
Morkos,
1 vienetas -
Poras,
0.5 vieneto -
Pomidorai,
1 vienetas -
Degtinė,
50 gramų -
Česnakas,
2 skiltelės - Krapai
- Petražolės
- Salierai
- Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lašišą supjaustom nedideliais gabalėliais, bulves, morkas supjaustome kaip sriubai. Porą- nestambiais griežinėliais, pomidorą nulupame ir susmulkiname kubeliais. Česnaką susmulkiname smulkiai.
Į puodą su vandeniu dedame virti bulves ir morkas. Keptuvėje pakepiname pomidorą, porą ir česnaką.
Supilame į puodą su verdančiomis daržovėmis. Sūdome, pipiriname. Pipirų nepagailėkit, sriuba turi būti kvapni ir aštroka.Kai daržovės išvirę – sudedame lašišą ir verdame 10 minučių.
Tada pilame grietinėlę, degtinę ir susmulkintas prieskonines žoleles.
Viskas! Kvieskit visus prie stalo.
Komentarai (10)
-
Laima
2019-03-20 00:38
Labai gerule sriubyte.
-
Linas
2016-02-03 16:43
Labai skani,buvo kazkaip baisoka vodke pilt ,ale viskas ciki,skani sriubike :)
-
to Aurika
2015-11-16 23:17
žalia
-
Aurika
2015-10-14 22:20
O lasisa turi buti zalia ar rukyta?
-
storbas
2014-11-13 22:02
Nem nem nem:D
-
Agne
2014-10-21 15:00
O saliera deti kartu su bulvem virti?
-
Vita
2012-12-31 12:01
:-) .. tikra tiesa, degtinė tikrai ne pats svarbiausias ingredientas... ir nemanau, kad žuvienės skonis nuo to nukentėjo... bet Suomijoj ją pylė.. kaip sako- iš dainos žodžių neišmesi... ;-)
-
Anglija
2012-12-31 11:57
Labai dėkui už receptą. Šita sriuba taip pat patapo mano viena iš mėgstamiausių. Kas ragavo tas gyrė :super: Tiesa aš nepyliau degtinės...