Suomiška žuvienė
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas žuvis (šviežia)
1 vienetas svogūnai (laiškiniai, smulkinti)
1 vienetas poras
4 vienetai bulvių
1 valgomasis šaukštas kvietiniai miltai
1 stiklinė pienas
1 vienetas lauro lapų
3 vienetai kvapieji pipirai
2 valgomieji šaukštai krapai (smulkinti)
2 valgomieji šaukštai svogūnai (laiškiniai, smulkinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Žuvis išskroskite, nupjaukite galvas, išimkite kaulus, nulupkite odeles. Pakepinkite supjaustytą svogūną. Žuvų galvas ir odeles sudėkite į puodą, užpilkite 1,5 l vandens. Suberkite kepintus svogūnus, lauro lapelį, kvepiančiuosius pipirus, pasūdykite. Virkite apie 20 min. ant mažos ugnies. Sultinį perkoškite. Nulupkite porą, supjaustykite skridinėliais. Nulupkite ir supjaustykite gabalėliais bulves. Daržoves suberkite į žuvų sultinį ir virkite apie 15 min. Supjaustykite žuvį gabalėliais ir sumeskite į sriubą, virkite dar 10-15 min. Pieną išmaišykite su miltais, supilkite į sriubą, užvirkite.
Tada suberkite krapus ir svogūnus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Suomiška žuvienė

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Žuvis išskroskite, nupjaukite galvas, išimkite kaulus, nulupkite odeles. Pakepinkite supjaustytą svogūną. Žuvų galvas ir odeles sudėkite į puodą, užpilkite 1,5 l vandens. Suberkite kepintus svogūnus, lauro lapelį, kvepiančiuosius pipirus, pasūdykite. Virkite apie 20 min. ant mažos ugnies. Sultinį perkoškite. Nulupkite porą, supjaustykite skridinėliais. Nulupkite ir supjaustykite gabalėliais bulves. Daržoves suberkite į žuvų sultinį ir virkite apie 15 min. Supjaustykite žuvį gabalėliais ir sumeskite į sriubą, virkite dar 10-15 min. Pieną išmaišykite su miltais, supilkite į sriubą, užvirkite.
Tada suberkite krapus ir svogūnus.

Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų