Sumuštiniai "Laiveliai"
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų paukštiena (malta (kalakutiena ar vištiena))
1 stiklinė sezamas (sėklos)
10 vienetų sūris (plonai supjaustytas)
1 vienetas agurkų (ilgavaisis)
1 vienetas kiaušiniai
2 riekės batonas (išmirkytas piene)
1 vienetas batonas (forminis)
3 skiltelės česnakas
šiek tiek sviestas
1 arbatinis šaukštelis čiobreliai (ar kitos mėgstamos žolelės)
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Mėsą paruošiam kaip kotletams, į faršą sudedame batoną (vietoj batono galima dėti varškę ar įtarkuoti žalią bulvę), įspaudžiame česnako skilteles, įmušam kiaušinį, suberiam prieskonius ir viską gerai suminkom. Iš paruošto faršo darome nedidelius rutuliukus, apvoliojame sezamo sėklose ir kepame ant įkaitinto aliejaus iš visų pusių kol gražiai apskrus. Nusausinam ant popierinio rankšluosčio.
2.
Iš plonai pjaustyto sūrio išpjaustome burias. Ant dantų krapštuko veriame sūrį ir įspaugiame į faršo rutuliuką.
3.
Forminio batono riekes supjaustome į 4 dalis, patepame šiek tiek sviestu, uždedame riekelę agurko, o ant viršaus įsmeigiame faršo rutuliuką su sūriu.

Populiariausi receptai šią savaitę

Sumuštiniai "Laiveliai"

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Mėsą paruošiam kaip kotletams, į faršą sudedame batoną (vietoj batono galima dėti varškę ar įtarkuoti žalią bulvę), įspaudžiame česnako skilteles, įmušam kiaušinį, suberiam prieskonius ir viską gerai suminkom. Iš paruošto faršo darome nedidelius rutuliukus, apvoliojame sezamo sėklose ir kepame ant įkaitinto aliejaus iš visų pusių kol gražiai apskrus. Nusausinam ant popierinio rankšluosčio.

  2. Iš plonai pjaustyto sūrio išpjaustome burias. Ant dantų krapštuko veriame sūrį ir įspaugiame į faršo rutuliuką.

  3. Forminio batono riekes supjaustome į 4 dalis, patepame šiek tiek sviestu, uždedame riekelę agurko, o ant viršaus įsmeigiame faršo rutuliuką su sūriu.

Receptą atsiuntė Gintarė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų