Sumuštiniai "Laiveliai"
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų | paukštiena (malta (kalakutiena ar vištiena)) |
1 stiklinė | sezamas (sėklos) |
10 vienetų | sūris (plonai supjaustytas) |
1 vienetas | agurkų (ilgavaisis) |
1 vienetas | kiaušiniai |
2 riekės | batonas (išmirkytas piene) |
1 vienetas | batonas (forminis) |
3 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | čiobreliai (ar kitos mėgstamos žolelės) |
šiek tiek | aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Mėsą paruošiam kaip kotletams, į faršą sudedame batoną (vietoj batono galima dėti varškę ar įtarkuoti žalią bulvę), įspaudžiame česnako skilteles, įmušam kiaušinį, suberiam prieskonius ir viską gerai suminkom. Iš paruošto faršo darome nedidelius rutuliukus, apvoliojame sezamo sėklose ir kepame ant įkaitinto aliejaus iš visų pusių kol gražiai apskrus. Nusausinam ant popierinio rankšluosčio.
2.
Iš plonai pjaustyto sūrio išpjaustome burias. Ant dantų krapštuko veriame sūrį ir įspaugiame į faršo rutuliuką.
3.
Forminio batono riekes supjaustome į 4 dalis, patepame šiek tiek sviestu, uždedame riekelę agurko, o ant viršaus įsmeigiame faršo rutuliuką su sūriu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Silkės užkandelė
- Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
- Bandelės iš batono
- Terrine kalakutienos ir vištienos
- Kepti sūrio sumuštiniai
- Skaniausia lešių užtepėlė
- Pusryčių užkandėlė
- Karšti sumuštiniai su morkomis
- Šventinė užkandėlė "Bokšteliai"
- Skanūs sumuštiniai
- Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
- Silkės užkandėlė
- Įdaryti pomidorai šventiniam stalui
- Spalvingi iešmeliai
- Vorų užkandėlė
- Sumuštinukai
- Brinza su jogurtu ir ridikėliais
- Šokoladiniai vaisiai
- Sultingas Kebabas
- Kiaušiniai, įdaryti šprotais
Sumuštiniai "Laiveliai"
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Paukštiena, malta (kalakutiena ar vištiena),
400 gramų -
Sezamas, sėklos,
1 stiklinė -
Sūris, plonai supjaustytas,
10 vienetų -
Agurkai, ilgavaisis,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Batonas, išmirkytas piene,
2 riekės -
Batonas, forminis,
1 vienetas -
Česnakas,
3 skiltelės - Sviestas
-
Čiobreliai, ar kitos mėgstamos žolelės,
1 arbatinis šaukštelis - Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mėsą paruošiam kaip kotletams, į faršą sudedame batoną (vietoj batono galima dėti varškę ar įtarkuoti žalią bulvę), įspaudžiame česnako skilteles, įmušam kiaušinį, suberiam prieskonius ir viską gerai suminkom. Iš paruošto faršo darome nedidelius rutuliukus, apvoliojame sezamo sėklose ir kepame ant įkaitinto aliejaus iš visų pusių kol gražiai apskrus. Nusausinam ant popierinio rankšluosčio.
Iš plonai pjaustyto sūrio išpjaustome burias. Ant dantų krapštuko veriame sūrį ir įspaugiame į faršo rutuliuką.
Forminio batono riekes supjaustome į 4 dalis, patepame šiek tiek sviestu, uždedame riekelę agurko, o ant viršaus įsmeigiame faršo rutuliuką su sūriu.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai