Jei vartojami sūdyti grybai, jie porai valandų pamerkiami šiltame vandenyje arba užpylus vandeniu, pavirinami 10 min. ir nukošiami. Taip paruošti grybai stambiai supjaustomi, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno ar jo laiškų, žirnelių, kubeliais supjaustytų bulvių. Viskas užpilama grietinės padažu ir gerai išmaišoma.
Grietinės padažui actas, pusė šaukšto grietinės ir kiaušinio trynys išplakami, pastačius dubenėlį ant garų. Masę atšaldžius, dedama likusi grietinė, druskos, pipirų ir išmaišoma. Grietinės padažą galima pakeisti majonezu.
Sūdytų ar marinuotų grybų salotos
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
100 gramų | grybai (sūdyti ar marinuoti) |
1.5 valgomojo šaukšto | žirniai (konservuoti) |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | bulvių (virtos) |
1 valgomasis šaukštas | acto (skiestas, 4%) |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
1 vienetas | kiaušiniai (trynys) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sočios špinatų salotos su mėsa
- Arvydo avokadų-pomidorų salotos su parūkyta paprika
- Salotos "Ananasas"
- Žuvies salotos
- Rudeniška silkė su daržovėmis
- Itališkos salotos
- Bulvių salotos
- Mišrainė „Žiemą skrodžia žaluma“
- Grybų ir obuolių salotos
- Salotos
- Salotos su džiovintais grybais
- Mišrainė "Kalėdinis vainikas''
- Duonos užkandėlė
- Makaronų salotos su virta dešra ir daržovėmis
- Kalmarų salotos su grybais
- Apelsinų ir rūkytos vištos mišrainė
- Burokėlių salotos su varške
- Skaniosios salotos
- Salotos su vištiena
- Brokolių salotos
Sūdytų ar marinuotų grybų salotos
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Grybai, sūdyti ar marinuoti,
100 gramų -
Žirniai, konservuoti,
1.5 valgomojo šaukšto -
Svogūnai,
1 vienetas -
Bulvės, virtos,
2 vienetai -
Actas, skiestas, 4%,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaušiniai, trynys,
1 vienetas - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Jei vartojami sūdyti grybai, jie porai valandų pamerkiami šiltame vandenyje arba užpylus vandeniu, pavirinami 10 min. ir nukošiami. Taip paruošti grybai stambiai supjaustomi, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno ar jo laiškų, žirnelių, kubeliais supjaustytų bulvių. Viskas užpilama grietinės padažu ir gerai išmaišoma.
Grietinės padažui actas, pusė šaukšto grietinės ir kiaušinio trynys išplakami, pastačius dubenėlį ant garų. Masę atšaldžius, dedama likusi grietinė, druskos, pipirų ir išmaišoma. Grietinės padažą galima pakeisti majonezu.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...