1 kilogramas | krapai |
200 gramų | druska |
Druskos dedama ne mažiau kaip 5 procentai, nes tokioje koncentracijoje mikroorganizmai negali veistis, tačiau sūdant jos beriama žymiai daugiau. Todėl prieš vartojimą krapus reikia pamirkyti vandenyje, tada jie atgauna natūralią išvaizdą ir skonį.
Sūdyti krapai
- Paruošimo laikas:
-
Krapai,
1 kilogramas -
Druska,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Krapai nuplaunami ir nusausinami. Nuo krapų stiebų nuskinami žali lapeliai, sudedami sluoksniais į stiklainius, storai pabarstant druska, ir gerai suspaudžiami. Nedėkite krapų iki pat stiklainio viršaus, palikite kelių centimetrų tarpą. Stiklainiai uždengiami plastmasiniais dangteliais. Laikomi rūsyje ar šaldytuve 0-4 laipsnių temperatūroje.
Druskos dedama ne mažiau kaip 5 procentai, nes tokioje koncentracijoje mikroorganizmai negali veistis, tačiau sūdant jos beriama žymiai daugiau. Todėl prieš vartojimą krapus reikia pamirkyti vandenyje, tada jie atgauna natūralią išvaizdą ir skonį.
Komentarai (8)
-
As St.
2015-08-19 22:28
As nuplaunu, nudziovinu aupiaustau ir nesuspaudus dedu i indelius ir i saldymo kamera. Laikosi graziausiai zali iki pavasario... Nesupratau kam tos druskos ir taip daug suvartojam..
-
Saule
2011-06-14 18:46
Pagal recepta dedama ne 5 nuosimciai, bet 20 nuosimciu arba vienas penktadalis. 5 nuosimciai butu 50g druskos. Pabandziau, puikiai veikia, jau daugiau kaip menuo, o krapai sedi sveiki ir grazus saldytuve. Ju uzsudziau zumiai maziau.