1 vienetas | kiauliena (kumpis su kaulu ir oda) |
16 litrų | vanduo |
1 kilogramas | druska |
10 vienetų | lauro lapų (lapeliai) |
20 vienetų | pipirai (juodieji) |
100 gramų | acto |
šiek tiek | prieskoniai (kiti, mėsos) |
Sūdytas kumpis
- Paruošimo laikas:
-
Kiauliena, kumpis su kaulu ir oda,
1 vienetas -
Vanduo,
16 litrų -
Druska,
1 kilogramas -
Lauro lapai, lapeliai,
10 vienetų -
Pipirai, juodieji,
20 vienetų -
Actas,
100 gramų - Prieskoniai, kiti, mėsos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nedidelį, visą kiaulės kumpį su kaulu panardinkite į sūrų, virintą vandenį su prieskoniais. Paslėkite, kad vanduo apsemtų visą kumpį. Laikykite vėsioje vietoje 3 savaites. Po to išimkite, nuplaukite ir brandinkite vėsioje, bet vėdinamoje patalpoje apie 11 mėnesių. Svarbu, kad kumpis būtų vėdinamas ir taip džiūtų. Stebėkite ar jis neįgauna blogo kvapo - ženklas, kad buvo blogai pasūdytas ar vėdinamas. Žmonės, kurie gamina tokius kumpius, kiekvienas turi savo unikalų receptą, nebijokite fantazuoti. Svarbiausia šiame recepte - druska - kaip konservavimo priemonė sustabdanti puvimą.
Komentarai (8)
-
raminta
2014-03-26 20:48
pabandykit tada ir komentuokite patiko ar nepatiko
-
To ziko
2011-09-20 21:58
Jei nemėginai, tai nėr ko čia erezijas skleist.
-
ziko
2011-06-28 15:39
isprotejimas,namu salygom,netiki,kad ten kas gausis,ismest reiks :-D