Stirnienos troškinys (ubagiškai)
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
5 vienetai pievagrybiai
3 vienetai bulvių
4 vienetai morkos
500 gramų stirniena (su kaulu ar be)
1 vienetas paprika
2 vienetai svogūnai
200 gramų grietinė (dvaro)
šiek tiek prieskoniai (medžiotojų)
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Stirniena sudedame į indą, apipilame prieskoniais ir šlakeliu aliejaus. Uždengiame, paliekame šaltai parą laiko.
Išsimarinavusią mėsą apvoliojame miltuose (arba nevoliojame) ir apkepiname. Apkepusią mėsą sudedame į puodą (troškintuvą). Apipilame sultiniu ir kišame į orkaitę apie 1 val. Tuo tarpu pagal fantaziją supjaustome daržoves. Svogūnus ir papriką pakepiname. Tada viską sudedame į troškintuvą ir troškiname kol daržovės bus paruoštos. Po to įdedame grietienės ir dar apie 10 min. troškiname.
Rekuomenduojama nenaudoti druskos, tik tiek, kiek yra sultinyje ar prieskoniuose.
Patiekiame su bet kuo, kas kam skaniau (duona, ryžiai, tos pačios bulvės). Fantazuokite, mielieji, fantazuokite.

Populiariausi receptai šią savaitę

Stirnienos troškinys (ubagiškai)

Komentarai: 16
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Stirniena sudedame į indą, apipilame prieskoniais ir šlakeliu aliejaus. Uždengiame, paliekame šaltai parą laiko.
Išsimarinavusią mėsą apvoliojame miltuose (arba nevoliojame) ir apkepiname. Apkepusią mėsą sudedame į puodą (troškintuvą). Apipilame sultiniu ir kišame į orkaitę apie 1 val. Tuo tarpu pagal fantaziją supjaustome daržoves. Svogūnus ir papriką pakepiname. Tada viską sudedame į troškintuvą ir troškiname kol daržovės bus paruoštos. Po to įdedame grietienės ir dar apie 10 min. troškiname.
Rekuomenduojama nenaudoti druskos, tik tiek, kiek yra sultinyje ar prieskoniuose.
Patiekiame su bet kuo, kas kam skaniau (duona, ryžiai, tos pačios bulvės). Fantazuokite, mielieji, fantazuokite.

Reklama:

Komentarai (16)


  • Irma 2016-05-09 14:46

    Montvydas garantuotai.


  • Linas 2015-12-20 22:16

    " Sudetis"


  • Linas 2015-12-20 22:15

    O kodel "ingridienati" o ne "sudetis" ???
    Lietuviskai negraziai skamba ar tiesiog "blatnai" norime parasyti?


  • Ledi 2015-08-17 18:44

    O kada pievagrybius, bulves ?


  • Kaunietis 2015-07-23 11:32

    Žodžių "stirniena" ir "ubagiškai" naudojimas vienam sakiny turėtų būti apformintas BK.


  • Vėtra 2014-11-04 13:04

    O galima ir be grietinės, nes labai jau riebalai plaukioja ant viršaus. Bet jau čia skonio reikalas.


  • solveiga 2013-11-10 23:02

    galima naudot ir kitokia mesyte,nebutinai zveriena


  • Nijolė 2011-10-10 12:21

    receptukas geras,mes dažnai irgi taip darom.O kas nežino kur galima įsigyti žvėrinos-tai Vilniuje Maximose-kokios nori ir kiek nori.


  • (anonimas) 2011-02-12 11:34

    patys didziausi brakonieriai tie patys legalus medziotojai.. cia faktas


  • pilietis 2010-11-29 09:42

    Pas brakonierius pazystamus.Jie visada turi.


Daugiau receptų