Stirnienos kumpis
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas juodieji pipirai (žirneliais)
2 valgomieji šaukštai aitriosios paprikos (malti)
1 arbatinis šaukštelis kmynai
1 arbatinis šaukštelis šalavijas
1 arbatinis šaukštelis acto
4 vienetai svogūnai (pjaustyti)
4 vienetai lauro lapų (lapais)
6 skiltelės česnakas
1 arbatinis šaukštelis juodieji pipirai (žirneliais)
1 vienetas cinamonas (lazdelė)
0.7 litro raudonas vynas
šiek tiek majonezas
2 vienetai obuoliai
2 vienetai bulvių
1 vienetas morkos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
įtriti kumpį pipirų, kmynų, šalavijų ir acto mišiniu. Kelias valandas kepsnį palikti marinate iš nurodytųjų produktų. Padėti į šaldytuvą 2-3 dienoms, retkarčiais apversti. Nusausinti kumpį, gerai apkepti (iki rudumo) orkaitėje aptepus jį majonezu. Nupilti riebalus. Supilti butelį raudono vyno. Uždengti ir lėtai kepti 140-160 C temperatūros orkaitėje. Įdėti porą svogūnų, morkų, obuolių ir vieną ar dvi bulves. Įpilti, jei reikia, daugiau vyno ar vandens, kad liktų toks pat skysčio lygis. Kepti kol daržovės ir kepsnys bus minkšti.

Populiariausi receptai šią savaitę

Stirnienos kumpis

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

įtriti kumpį pipirų, kmynų, šalavijų ir acto mišiniu. Kelias valandas kepsnį palikti marinate iš nurodytųjų produktų. Padėti į šaldytuvą 2-3 dienoms, retkarčiais apversti. Nusausinti kumpį, gerai apkepti (iki rudumo) orkaitėje aptepus jį majonezu. Nupilti riebalus. Supilti butelį raudono vyno. Uždengti ir lėtai kepti 140-160 C temperatūros orkaitėje. Įdėti porą svogūnų, morkų, obuolių ir vieną ar dvi bulves. Įpilti, jei reikia, daugiau vyno ar vandens, kad liktų toks pat skysčio lygis. Kepti kol daržovės ir kepsnys bus minkšti.

Reklama:

Komentarai (3)


  • Arvydas 2019-01-07 15:39

    Marinuojant stirnieną su actu, skonis gaunasi kaip kepenėlių. Tikrai acto nepatariu. geriau marinuoti obuolių ar kitose rūgštesnėse sultyse.


  • Gintautas 2011-01-23 20:43

    bandysiu gaminti


Daugiau receptų