Špinatinis blynų tortas su varške
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Mano patirtis byloja - jei blynų valgytojų daug, o turima keptuvė nedidukė, racionaliausia ir greičiausia kepti blynų tortą. Nereikės ilgokai stovėti prie viryklės blynus Mano patirtis byloja - jei blynų valgytojų daug, o turima keptuvė nedidukė, racionaliausia ir greičiausia kepti blynų tortą. Nereikės ilgokai stovėti prie viryklės blynus apkepant. Be to, tortas sukuria šventiškumo įspūdį. (...daugiau) Regina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
200 mililitrų pienas
2 vienetai kiaušiniai
5 valgomieji šaukštai miltai
100 gramų špinatai
100 mililitrų vanduo
1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus (į blynų tešlą)
3 žiupsneliai druska
3 valgomieji šaukštai aliejaus ( kepimui)
Įdarui:
500 gramų varškė (geriau netrinta)
1 vienetas svogūnai (smulkintas)
50 gramų sviestas
1 vienetas salierai (smulkintas stiebo gabaliukas)
2 valgomieji šaukštai grietinė
1 sauja žalumynų (petražolės, krapai, bazilikai, smulkinti)
2 žiupsneliai penkių pipirų mišinys
1 žiupsnelis raudonėliai
1 žiupsnelis čiobreliai
šiek tiek druska
Įdarui:
2 žiupsneliai lauro lapų (smulkinti)
Papuošimui:
šiek tiek fermentinio sūrio (tarkuotas)
šiek tiek vyšninių pomidorų (pjaustyti)
šiek tiek vynuogės (žalios pjaustytos)
šiek tiek špinatai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Špinatus užplikiname verdančiu vandeniu, paliekame kiek pastovėti. Tuomet trečdalį ( jei norime dėti jų ir į varškę - bus marga) pasiliekame, o kitus reikia nusunkti, sumaišyti su aliejumi ir susmulkinti smulkintuvu.
2.
Su druska paplakti 1 kiaušinį, supilti vandenį, pieną, išmaišyti. Įmaišyti žalią masę, miltus.
Iškepti ant aliejaus keptuvėje žalius blynus.
3.
Svogūną, salierą, žalumynus pakepinti svieste, sudėti į varškę, suberti prieskonius, įmušti kiaušinį, dėti grietinę ir gerai išmaišyti. Torto formoje dėti po blyną ir vis pertepti įdaru.
4.
Kepti 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 min. Išimti, greitai apibarstyti fermentiniu sūriu. Aš dar padariau vainiką iš žalių vynuogių, pomidoriukų, špinatų. Dar pakepti apie 10 min.

Populiariausi receptai šią savaitę

Špinatinis blynų tortas su varške

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai: Įdarui: Įdarui: Papuošimui:
Autoriaus žodis: Mano patirtis byloja - jei blynų valgytojų daug, o turima keptuvė nedidukė, racionaliausia ir greičiausia kepti blynų tortą. Nereikės ilgokai stovėti prie viryklės blynus ( ...daugiau ) Regina
Gaminimo eiga:
  1. Špinatus užplikiname verdančiu vandeniu, paliekame kiek pastovėti. Tuomet trečdalį ( jei norime dėti jų ir į varškę - bus marga) pasiliekame, o kitus reikia nusunkti, sumaišyti su aliejumi ir susmulkinti smulkintuvu.

  2. Su druska paplakti 1 kiaušinį, supilti vandenį, pieną, išmaišyti. Įmaišyti žalią masę, miltus.
    Iškepti ant aliejaus keptuvėje žalius blynus.

  3. Svogūną, salierą, žalumynus pakepinti svieste, sudėti į varškę, suberti prieskonius, įmušti kiaušinį, dėti grietinę ir gerai išmaišyti. Torto formoje dėti po blyną ir vis pertepti įdaru.

  4. Kepti 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 min. Išimti, greitai apibarstyti fermentiniu sūriu. Aš dar padariau vainiką iš žalių vynuogių, pomidoriukų, špinatų. Dar pakepti apie 10 min.

Receptą atsiuntė Regina
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų