600 gramų | šparagai |
600 gramų | kiaulės smegenys |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
3 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | druska |
Šparagai supjaustomi 2—3 cm gabalėliais ir apverdami cukrumi bei druska pagardintame vandenyje. Smegenėlės, 2 val. pamirkytos šaltame vandenyje (be plėvių), dedamos į verdantį vandenį ir 5 min. paverdamos. Vėliau išgriebiamos, suskirstomos į smulkesnes dalis ir dedamos sluoksniuojant su virtais šparagais į riebalais pateptą keptuvą.
Padažui miltai pakepinami svieste, atskiedžiami pienu ir 5 min. pavirinama. Tada supilama grietinė, sumaišyta su kiaušinių tryniais. Viskas pakaitinama, bet neužvirinama. Šiuo padažu užpilami šparagai su smegenėlėmis, užbarstoma džiūvėsėlių, pašlakstoma sviestu ir 30 min. kepama orkaitėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Balandėliai pagal Vidą
- Kotletukai su padažu su brokoliais
- Kepsnys su morkomis, kumpiu ir sūriu
- Pica su saliami ir žirneliais
- Grilyje kepta įdaryta nugarinė
- Kibinai "Su meile"
- Apkepas „La Graikija“
- Bulvių apkepas su šparagais
- Daržovės su mėsa ir sūriu
- Tradiciniai šašlykai
- Kiaulienos šašlykai
- Kepsninės dešrelės su sūriu ir petražolėmis
- Šonkauliukai su svogūnų ir paprikų padažu
- Lengvi kiaulienos kepsneliai
- Didkotlečiai su ryžiais
- Sotūs pietūs - meksikietiškai
- Graikiško stiliaus ėrienos kumpeliai
- Apkepta virta karka
- Grill dešrelės
- Kepsneliai su slyvomis
Šparagų apkepas su smegenėlėmis
- Paruošimo laikas:
-
Šparagai,
600 gramų -
Kiaulės smegenys,
600 gramų -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
3 valgomieji šaukštai -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai - Juodieji pipirai
- Cukrus
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui papildomai reikės: 2 šaukštai miltų, 2 šaukštai sviesto, 2 kiaušinių tryniai, 3 šaukštai grietinės, truputį pieno.
Šparagai supjaustomi 2—3 cm gabalėliais ir apverdami cukrumi bei druska pagardintame vandenyje. Smegenėlės, 2 val. pamirkytos šaltame vandenyje (be plėvių), dedamos į verdantį vandenį ir 5 min. paverdamos. Vėliau išgriebiamos, suskirstomos į smulkesnes dalis ir dedamos sluoksniuojant su virtais šparagais į riebalais pateptą keptuvą.
Padažui miltai pakepinami svieste, atskiedžiami pienu ir 5 min. pavirinama. Tada supilama grietinė, sumaišyta su kiaušinių tryniais. Viskas pakaitinama, bet neužvirinama. Šiuo padažu užpilami šparagai su smegenėlėmis, užbarstoma džiūvėsėlių, pašlakstoma sviestu ir 30 min. kepama orkaitėje.