
1 kilogramas | spanguolės |
1 kilogramas | cukrus |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
Iš cukraus ir vandens (1 kg cukraus imama 1,5—2 stiklinės vandens) išverdamas sirupas, nugraibomos putos. Šiltu sirupu užpilamos paruoštos uogos ir iš lėto užvirinamos. Užvirusi uogienė tuoj nukeliama nuo ugnies, atšaldoma ir vėl užvirinama. Taip kartojama 3 kartus. Paskutinį kartą užvirinus, verdama iš lėto, graibant putas, kol sirupas sutirštėja, o uogos pasidaro permatomos.
Tada sudedamos sutarkuotos citrinos arba apelsino žievelės.
Uogienė supilama į kaitintus stiklainius, kurie hermetiškai uždaromi.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Juodųjų serbentų džemas
-
Burokėlių konservai su obuoliais
-
Itališkos daržovių salotos
-
Sedulos vaisių drebučiai
-
Konservuotos paprikos su pomidorais
-
Aviečių kompotas su apelsinais
-
Raugerškio uogos, trintos su cukrumi
-
Svarainių kompotas
-
Marinuotos daržovės (su aštriu „Pikant fix“)
-
Konservuoti pomidorai
-
Cukinija iš uogienės ir slyvų
-
Marinuoti agurkai
-
Slyvų ir moliūgų uogienė
-
Vasara stiklainyje
-
Agrastų marmeladas
-
Aštrūs sūdyti agurkai
-
Marinuotos šparaginės pupelės
-
Žiemai marinuoti grybai
-
Pomidorai savo sultyse
-
Rabarbarai žiemai
Spanguolių uogienė

- Paruošimo laikas:
-
Spanguolės,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas - Citrinos, žievelė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išsirpusios uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karštą (85—90° C) vandenį 2—3 min., kad suminkštėtų odelė.
Iš cukraus ir vandens (1 kg cukraus imama 1,5—2 stiklinės vandens) išverdamas sirupas, nugraibomos putos. Šiltu sirupu užpilamos paruoštos uogos ir iš lėto užvirinamos. Užvirusi uogienė tuoj nukeliama nuo ugnies, atšaldoma ir vėl užvirinama. Taip kartojama 3 kartus. Paskutinį kartą užvirinus, verdama iš lėto, graibant putas, kol sirupas sutirštėja, o uogos pasidaro permatomos.
Tada sudedamos sutarkuotos citrinos arba apelsino žievelės.
Uogienė supilama į kaitintus stiklainius, kurie hermetiškai uždaromi.
Komentarai (7)
-
Joana
2009-09-28 20:15
Aš darau uogienę spanguolių su putinų uogomis. Imu 2 lit. spanguolių, 2 lit.putinų uogų ir 2,5 litro cukraus( ne kg. o litro!) Spanguoles sumalu, putinus nemalu. Jei laikysite šaltai galima nevirti. Šiais metais dėjau medų vietoje cukraus. Tai receptas iš šiaurės, nuo peršalimo, nuo gripo, aš ji naudoju ir neatmenu kada gripavau, nors jokių skiepų niekada nevartojau. Pabandykit, kol dar yra putino ir spanguolių.
-
re
2009-09-21 09:44
Sumaliau prinokusias uogas, idejau cukraus ir i saldytuva, labai skanu ir visi vitaminai islieka :super:
-
Traumer
2009-08-25 23:08
:-p vilioja :-D butinai pameginsiu :super: