250 gramų | soja (kruopos) |
250 mililitrų | pienas |
20 gramų | grybai (kreivabūdžiai) |
200 gramų | pievagrybiai |
200 gramų | grybai (kreivabūdžiai) |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
0.25 arbatinio šaukštelio | sultinys (mėsos, milteliai) |
125 mililitrai | grietinė |
šiek tiek | juodieji pipirai |
8 valgomieji šaukštai | petražolės (kapotos) |
4 vienetai | kiaušiniai |
4 valgomieji šaukštai | aliejaus |
Šviežius grybus nuplauti, supjaustyti į 4 dalis ir pakepinti ant stiprios ugnies su sviestu. Pasūdyti, keptuvę uždengti dangčių ir sumažinti ugnį. Troškinti 5 minutes, paskui suversti į sietą.
Išmirkytus grybus nuspausti ir smulkiai sukapoti. Vandenį, kuriame mirko grybai, užvirinti ir nugarinti, kol liks 1/8 l skysčio. Suberti sultinio miltelius, sukrėsti grietinę, suberti kapotus grybus ir išvirti vidutiniškai tirštą padažą. Pagardinti druska ir pipirais. Sudėti troškintus grybus ir apibarstyti petražolėmis (tik nevirti).
Išbrinkintas kruopas išmaišyti, įmušti kiaušinius, įberti druskos. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir iškepti blynus. Blynus tiekti su grybų padažu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žiedinių kopūstų blyneliai
- Slyvų blyneliai su mėtų padažu
- Grikių blynai
- Blynai su obuoliais
- Moliūgų sklindžiai
- Kvietinių miltų blynai
- Amerikietiški blyneliai
- Blynų tortukas
- Paprasti miltiniai blyneliai su vaniliniu padažu
- Grikių kepsneliai
- Tuno blyneliai
- Cukinijų blyneliai su sūriu ir žalumynais
- Blynai su kopūstais
- Blyneliai su razinomis
- Blynai su morkomis
- Kepenų blyneliai
- Morkų blyneliai
- Šokoladiniai blynai
- Ryžių blynai
- „Saulytė“
Sorų blynai
- Paruošimo laikas:
-
Soja, kruopos,
250 gramų -
Pienas,
250 mililitrų -
Grybai, kreivabūdžiai,
20 gramų -
Pievagrybiai,
200 gramų -
Grybai, kreivabūdžiai,
200 gramų -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai -
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Sultinys, mėsos, milteliai,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Grietinė,
125 mililitrai - Juodieji pipirai
-
Petražolės, kapotos,
8 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Aliejus,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Užvirinti pieną, suberti nuplauta sorų kruopas, išmaišyti ir palikti, kad pabrinktų. Džiovintus grybus išmirkyti 1/4 l drungno vandens.
Šviežius grybus nuplauti, supjaustyti į 4 dalis ir pakepinti ant stiprios ugnies su sviestu. Pasūdyti, keptuvę uždengti dangčių ir sumažinti ugnį. Troškinti 5 minutes, paskui suversti į sietą.
Išmirkytus grybus nuspausti ir smulkiai sukapoti. Vandenį, kuriame mirko grybai, užvirinti ir nugarinti, kol liks 1/8 l skysčio. Suberti sultinio miltelius, sukrėsti grietinę, suberti kapotus grybus ir išvirti vidutiniškai tirštą padažą. Pagardinti druska ir pipirais. Sudėti troškintus grybus ir apibarstyti petražolėmis (tik nevirti).
Išbrinkintas kruopas išmaišyti, įmušti kiaušinius, įberti druskos. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir iškepti blynus. Blynus tiekti su grybų padažu.