2 mililitrai | vanilė (esencija) |
280 gramų | kvietiniai miltai |
2 vienetai | kiaušiniai |
110 gramų | cukrus (rudas) |
200 gramų | margarinas |
150 gramų | cukrus (rudas) |
5 gramai | kepimo milteliai |
3 gramai | druska |
335 gramai | juodojo šokolado |
2. Į margarino ir cukraus masę įmuškite vieną kiaušinį ir gerai išplakite, kad masė taptų vientisa. Tada įmuškite antrą kiaušinį ir vėl gerai išplakite.
3. Į masę įlašinkite vanilės, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumulėlių. Bet nemaišykite tešlos pernelyg ilgai.
4. Šokoladą susmulkinkite nedideliais, maždaug 1 x 1 cm, gabalėliais ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių.
6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite jį aliejumi.
7. Į skardą ant popieriaus šaukštu dėkite nedidelius tešlos kūgelius ir kiškite į orkaitę. Kepkite apie 8 - 12 minučių, priklausomai nuo sausainių dydžio.
8. Kai sausainio kraštai paruduos, o vidus dar bus šviesus, sausainius ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite. Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- „Torketti“
- Dribsnių sausainiai
- Arbatiniai sausainiai
- Meilės sausainiai
- Sausainiai „Kalėdų eglutės“
- Graikinių riešutų sausainiai
- Trys muškietininkai - sausainiukai
- Seniai besmegeniai
- Kokosiniai sausainiai
- Sviestiniai sausainiai su levandomis
- Sausainiai "Šypsenėlės"
- Susuktukai su moliūgu
- Kalėdiniai meduoliai
- Trapios tešlos sausainiai
- Apelsininiai sausainiukai
- Austriški kalėdiniai sausainukai
- Kamelijos skanėstas
- Sezamo sausainiai
- Greitas sausaininis pyragas
- Sausainiai su šokolado gabaliukais
Šokoladiniai sausainiai
- Paruošimo laikas:
-
Vanilė, esencija,
2 mililitrai -
Kvietiniai miltai,
280 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus, rudas,
110 gramų -
Margarinas,
200 gramų -
Cukrus, rudas,
150 gramų -
Kepimo milteliai,
5 gramai -
Druska,
3 gramai -
Juodasis šokoladas,
335 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Margariną išsukite su abiejų rūšių cukrumi, kol neliks cukraus kruopelių.
2. Į margarino ir cukraus masę įmuškite vieną kiaušinį ir gerai išplakite, kad masė taptų vientisa. Tada įmuškite antrą kiaušinį ir vėl gerai išplakite.
3. Į masę įlašinkite vanilės, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumulėlių. Bet nemaišykite tešlos pernelyg ilgai.
4. Šokoladą susmulkinkite nedideliais, maždaug 1 x 1 cm, gabalėliais ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių.
6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite jį aliejumi.
7. Į skardą ant popieriaus šaukštu dėkite nedidelius tešlos kūgelius ir kiškite į orkaitę. Kepkite apie 8 - 12 minučių, priklausomai nuo sausainių dydžio.
8. Kai sausainio kraštai paruduos, o vidus dar bus šviesus, sausainius ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite. Skanaus.
Komentarai (4)
-
Nojus chahine
2022-01-31 13:35
Angelo bučinys
-
Nojus chahine
2022-01-31 13:33
Žiauriai skanu su milka šokoladu su oreo
-
rasma
2017-08-22 22:48
Labai labai gardus sausainiai ! !! Rekomenduoju ! !! Tik as dejau 150 gr cukraus...Ne daugiau. ... Labai gardus ir tirpstantys gavosi ! !!!! Aciu uz recepta ! !!