Šokoladiniai irisai su riešutais
AUTORIUS:
Dan Sukker,
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Iš nurodytų ingredientų paruošite apie 40 gabaliukų. Iš nurodytų ingredientų paruošite apie 40 gabaliukų. Dan Sukker
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
150 mililitrų grietinėlės, 35%
125 gramai juodojo šokolado
110 gramų cukrus
100 gramų sviestas
100 gramų lazdyno riešutai
1 žiupsnelis druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir grietinėlę. Berkite cukrų ir pilkite sirupą. Mišinį užvirkite.
2.
Suberkite smulkintą šokoladą ir druską.
3.
Mišinį užvirkite, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Temperatūrą lengviausia pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite termometro, temperatūrą įvertinkite truputį mišinio įlašinę į stiklinę šalto vandens. Jei susiformuoja apvalus vidutinio minkštumo rutuliukas, mišinys paruoštas. Mišiniui pasiekti reikiamą temperatūrą prireiks 30–40 min.
4.
Maišydami suberkite lazdyno riešutus, tada mišinį supilkite į stačiakampę skardą (30 x 10 cm), išklotą kepimo popieriumi arba išteptą riebalais. Leiskite ataušti.
5.
Supjaustykite kvadratiniais gabaliukais ir patiekite.

Populiariausi receptai šią savaitę

Šokoladiniai irisai su riešutais

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Iš nurodytų ingredientų paruošite apie 40 gabaliukų. Dan Sukker
Gaminimo eiga:
  1. Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir grietinėlę. Berkite cukrų ir pilkite sirupą. Mišinį užvirkite.

  2. Suberkite smulkintą šokoladą ir druską.

  3. Mišinį užvirkite, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Temperatūrą lengviausia pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite termometro, temperatūrą įvertinkite truputį mišinio įlašinę į stiklinę šalto vandens. Jei susiformuoja apvalus vidutinio minkštumo rutuliukas, mišinys paruoštas. Mišiniui pasiekti reikiamą temperatūrą prireiks 30–40 min.

  4. Maišydami suberkite lazdyno riešutus, tada mišinį supilkite į stačiakampę skardą (30 x 10 cm), išklotą kepimo popieriumi arba išteptą riebalais. Leiskite ataušti.

  5. Supjaustykite kvadratiniais gabaliukais ir patiekite.

Receptą atsiuntė Dan Sukker
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų