Šokoladiniai irisai su riešutais
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
150 mililitrų | grietinėlės, 35% |
125 gramai | juodojo šokolado |
110 gramų | cukrus |
100 gramų | sviestas |
100 gramų | lazdyno riešutai |
1 žiupsnelis | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir grietinėlę. Berkite cukrų ir pilkite sirupą. Mišinį užvirkite.
2.
Suberkite smulkintą šokoladą ir druską.
3.
Mišinį užvirkite, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Temperatūrą lengviausia pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite termometro, temperatūrą įvertinkite truputį mišinio įlašinę į stiklinę šalto vandens. Jei susiformuoja apvalus vidutinio minkštumo rutuliukas, mišinys paruoštas. Mišiniui pasiekti reikiamą temperatūrą prireiks 30–40 min.
4.
Maišydami suberkite lazdyno riešutus, tada mišinį supilkite į stačiakampę skardą (30 x 10 cm), išklotą kepimo popieriumi arba išteptą riebalais. Leiskite ataušti.
5.
Supjaustykite kvadratiniais gabaliukais ir patiekite.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bananinis kalnas
- Aronijų ir obuolių želė
- Biskvitiniai pyragaičiai su sufle
- Zefyrai šokolade
- 3D gėlės želėje
- Vaflių tortas su uogiene ir sutirštintu pienu
- Desertas "Skanumėlis"
- Žagarėliai vakarui prie židinio
- Ledų tortas
- Saldus užkandis
- Sausainių mišinys stiklainyje
- Gaivus uogų desertas
- Margas varškės desertas
- Bananai tešloje
- Pudingas
- Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
- Skanus želė ir šokolado desertas
- Rageliai su kremu ir šilauogemis
- Karamelinės lazdelės
- Ledų tortas su šokolado batonėliais
Šokoladiniai irisai su riešutais
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Grietinėlė, 35%,
150 mililitrų -
Juodasis šokoladas,
125 gramai -
Cukrus,
110 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Lazdyno riešutai,
100 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir grietinėlę. Berkite cukrų ir pilkite sirupą. Mišinį užvirkite.
Suberkite smulkintą šokoladą ir druską.
Mišinį užvirkite, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Temperatūrą lengviausia pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite termometro, temperatūrą įvertinkite truputį mišinio įlašinę į stiklinę šalto vandens. Jei susiformuoja apvalus vidutinio minkštumo rutuliukas, mišinys paruoštas. Mišiniui pasiekti reikiamą temperatūrą prireiks 30–40 min.
Maišydami suberkite lazdyno riešutus, tada mišinį supilkite į stačiakampę skardą (30 x 10 cm), išklotą kepimo popieriumi arba išteptą riebalais. Leiskite ataušti.
Supjaustykite kvadratiniais gabaliukais ir patiekite.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai