400 mililitrų | grietinėlės, 35% |
400 mililitrų | pienas |
0.6 stiklinės | cukrus |
100 gramų | juodojo šokolado |
60 mililitrų | vanduo |
2 valgomieji šaukštai | želatina |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
0.6 arbatinio šaukštelio | kakava |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šokoladinė panna cotta
- Citrininiai drebučiai
- „Baltosios gėlės“
- Lukos želė tortas
- Vaisiai drebučiuose
- Grietinėlės gardėsis su braškėmis
- Pascha
- Raudonųjų serbentų fantazija
- Salotos drebučiuose
- Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
- Panna cotta su braškių sirupu
- Želė tortas
- Aviečių sulčių drebučiai
- Uogų skanėstas
- Jogurtinis torčiukas su vaisiais ir uogomis
- Gaivumas
- Maskarponinė želė su vaisiais
- Jogurtinė želė su braškėmis
- Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)
- Sluoksniuotas želė desertas
Šokoladinė panna cotta
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Grietinėlė, 35%,
400 mililitrų -
Pienas,
400 mililitrų -
Cukrus,
3/5 stiklinės -
Juodasis šokoladas,
100 gramų -
Vanduo,
60 mililitrų -
Želatina,
2 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Kakava,
3/5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visą želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Gaminame kakavinį sluoksnį: į vieną puodą pilame 200 ml. grietinėlės, beriame pusę vanilinio cukraus ir ant vidutinės ugnies maišydami pakaitiname iki užvirimo, bet neužviriname!
Kitame puode maišydami pakaitiname 200 ml. pieno su puse cukraus ir visa kakava iki užvirimo, bet irgi neužviriname!
Į pieną sudedame pusę želatinos ir maišome, kol ištirps. Galima pieną perkošti per smulkų sietelį, kad neliktų neištirpusių želatinos grūdelių ar kakavos.
Supilame į pieną grietinėlę.
Išpilstome lygiomis dalimis į norimus indelius ir pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
Tuomet sutarkuojame 50 gr. šokolado ir užbarstome ant rudo sluoksnio taip, kad plonas šokolado sluoksnis matytųsi per stiklinės sienelę.
Gaminame baltąjį sluoksnį: viską darome taip pat, kaip kakaviniam sluoksniui, tik neberiame kakavos.
Baltąjį sluoksnį atvėsiname ir atvėsintą šaukštu atsargiai išpilstome ant rudo sluoksnio. Truputį šokolado gali išplaukti į paviršių, bet nieko tokio, paskui viršų pabarstysime šokoladu papuošimui.
Statome į šaldytuvą, kol sustings (aš laikiau per naktį).
Viršų pabarstome likusiu šokoladu. Skanaus!
Komentarai