Šokoladinė panna cotta
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Itališkas pieno ir grietinėlės desertas - daugybė variantų su karamele, vaisiais, sirupais... daug jų esu nusižiūrėjus, tad noriu pasidalinti su Jumis. Labai skanus dviejų Itališkas pieno ir grietinėlės desertas - daugybė variantų su karamele, vaisiais, sirupais... daug jų esu nusižiūrėjus, tad noriu pasidalinti su Jumis. Labai skanus dviejų skonių desertas! (...daugiau) Jurgitos receptai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 mililitrų grietinėlės, 35%
400 mililitrų pienas
0.6 stiklinės cukrus
100 gramų juodojo šokolado
60 mililitrų vanduo
2 valgomieji šaukštai želatina
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
0.6 arbatinio šaukštelio kakava
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Visą želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
2.
Gaminame kakavinį sluoksnį: į vieną puodą pilame 200 ml. grietinėlės, beriame pusę vanilinio cukraus ir ant vidutinės ugnies maišydami pakaitiname iki užvirimo, bet neužviriname!
3.
Kitame puode maišydami pakaitiname 200 ml. pieno su puse cukraus ir visa kakava iki užvirimo, bet irgi neužviriname!
4.
Į pieną sudedame pusę želatinos ir maišome, kol ištirps. Galima pieną perkošti per smulkų sietelį, kad neliktų neištirpusių želatinos grūdelių ar kakavos.
5.
Supilame į pieną grietinėlę.
6.
Išpilstome lygiomis dalimis į norimus indelius ir pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
7.
Tuomet sutarkuojame 50 gr. šokolado ir užbarstome ant rudo sluoksnio taip, kad plonas šokolado sluoksnis matytųsi per stiklinės sienelę.
8.
Gaminame baltąjį sluoksnį: viską darome taip pat, kaip kakaviniam sluoksniui, tik neberiame kakavos.
9.
Baltąjį sluoksnį atvėsiname ir atvėsintą šaukštu atsargiai išpilstome ant rudo sluoksnio. Truputį šokolado gali išplaukti į paviršių, bet nieko tokio, paskui viršų pabarstysime šokoladu papuošimui.
10.
Statome į šaldytuvą, kol sustings (aš laikiau per naktį).
11.
Viršų pabarstome likusiu šokoladu. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Šokoladinė panna cotta

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Itališkas pieno ir grietinėlės desertas - daugybė variantų su karamele, vaisiais, sirupais... daug jų esu nusižiūrėjus, tad noriu pasidalinti su Jumis. Labai skanus dviejų ( ...daugiau ) Jurgitos receptai
Gaminimo eiga:
  1. Visą želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.

  2. Gaminame kakavinį sluoksnį: į vieną puodą pilame 200 ml. grietinėlės, beriame pusę vanilinio cukraus ir ant vidutinės ugnies maišydami pakaitiname iki užvirimo, bet neužviriname!

  3. Kitame puode maišydami pakaitiname 200 ml. pieno su puse cukraus ir visa kakava iki užvirimo, bet irgi neužviriname!

  4. Į pieną sudedame pusę želatinos ir maišome, kol ištirps. Galima pieną perkošti per smulkų sietelį, kad neliktų neištirpusių želatinos grūdelių ar kakavos.

  5. Supilame į pieną grietinėlę.

  6. Išpilstome lygiomis dalimis į norimus indelius ir pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.

  7. Tuomet sutarkuojame 50 gr. šokolado ir užbarstome ant rudo sluoksnio taip, kad plonas šokolado sluoksnis matytųsi per stiklinės sienelę.

  8. Gaminame baltąjį sluoksnį: viską darome taip pat, kaip kakaviniam sluoksniui, tik neberiame kakavos.

  9. Baltąjį sluoksnį atvėsiname ir atvėsintą šaukštu atsargiai išpilstome ant rudo sluoksnio. Truputį šokolado gali išplaukti į paviršių, bet nieko tokio, paskui viršų pabarstysime šokoladu papuošimui.

  10. Statome į šaldytuvą, kol sustings (aš laikiau per naktį).

  11. Viršų pabarstome likusiu šokoladu. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų