
3 vienetai | kiaušinių baltymais | |
180 gramų | cukrus | |
30 gramų | „dansukker“ cukraus milteliai | |
Su konjaku: | ||
100 gramų | baltas šokoladas | |
100 gramų | pistacijos | |
1 valgomasis šaukštas | konjakas | |
Su mėtomis: | ||
100 gramų | juodojo šokolado | |
50 gramų | lazdyno riešutai | |
1 valgomasis šaukštas | metų sirupo |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šokoladinis desertas
-
Bananai tešloje
-
Zefyrai
-
Obuoliai šokolade
-
Vynuogės šokolade
-
Sausainių tortas
-
Irisiniai saldainiai
-
Šokoladinė suflė mamai
-
Džiovintų vaisių ir riešutų gardėsis
-
Vafliai su graikiniais riešutais
-
Kokosiniai saldainiai ant pagaliuko
-
Vaisinis desertas
-
Tiramisu
-
Avietinė pasaka
-
Sluoksniuotas želė desertas
-
Riešutinis vaflių tortas
-
Sveikas vaisių desertas
-
Nugos tortas
-
Citrininis kukis
-
Imbieriniai cukatai
Šokolade mirkyti morengai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaušinių baltymai,
3 vienetai -
Cukrus,
180 gramų -
„Dansukker“ cukraus milteliai,
30 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Baltas šokoladas,
100 gramų -
Pistacijos,
100 gramų -
Konjakas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Juodasis šokoladas,
100 gramų -
Lazdyno riešutai,
50 gramų -
Mėtų sirupas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitinkite orkaitę iki 125 °C.
Nerūdijančiojo plieno prikaistuvyje sumaišykite kiaušinių baltymus ir cukrų. Prikaistuvį įstatykite į verdančio vandens vonelę. Maišykite, kol cukrus ištirps (nenaudokite elektrinio plaktuvo). Išimkite prikaistuvį iš vandens vonelės ir plakite mišinį elektriniu plaktuvu, nustatę didelį greitį, kol mišinys atvės. Plakdami berkite cukraus miltelius.
Padalykite mišinį į dvi dalis. Vieną dalį pagardinkite konjaku, kitą – mėtų sirupu.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite nedidelius pyragaičius. Kepkite orkaitėje 2–3 val. arba kol morengai taps sausi.
Morengus su konjaku pamirkykite lydytame baltajame šokolade ir apvoliokite smulkintose pistacijose. Morengus su mėtomis pamirkykite lydytame juodajame šokolade ir apvoliokite skrudintuose smulkintuose lazdynų riešutuose. Laikykite orui nelaidžioje taroje.