Šokoladainis
AUTORIUS:
Milda
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
150 gramų šokoladas (juodasis (tikras))
80 gramų sviestas
150 gramų cukrus
2 vienetai kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis vanilė ((ekstarktas))
45 gramai miltai
20 gramų kakava (nesaldinta)
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite ant garų vonelės, nuėmus nuo garų vonelės suberkite cukrų ir išmaišykite.
2.
Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos ir vanilės ekstraktu (vaniliniu cukrumi), į šį plakinį suverskite tirpintą šokoladą ir išmaišykite.
3.
Miltus sumaišykite su kakava, suberkite į plakinį ir vėl išmaišykite.
4.
Stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Suverskite tešlą, jos paviršių išlyginkite šaukštu, pašaukite į 180 °C temp. įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes. Kai iškeps atvėsinkite ir supjaustykite.

P.S. kuo forma didesnė, tuo trumpiau reikia kepti, nes kitaip išsausės.

Populiariausi receptai šią savaitę

Šokoladainis

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite ant garų vonelės, nuėmus nuo garų vonelės suberkite cukrų ir išmaišykite.

  2. Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos ir vanilės ekstraktu (vaniliniu cukrumi), į šį plakinį suverskite tirpintą šokoladą ir išmaišykite.

  3. Miltus sumaišykite su kakava, suberkite į plakinį ir vėl išmaišykite.

  4. Stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Suverskite tešlą, jos paviršių išlyginkite šaukštu, pašaukite į 180 °C temp. įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes. Kai iškeps atvėsinkite ir supjaustykite.

    P.S. kuo forma didesnė, tuo trumpiau reikia kepti, nes kitaip išsausės.

Receptą atsiuntė Milda
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų