Sodininkų duona
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
4 stiklinės kvietiniai miltai
42 gramai mielės (sausos)
1 stiklinė pienas
3 valgomieji šaukštai cukrus
2 valgomieji šaukštai sviestas
0.5 arbatinio šaukštelio druska
2 vienetai kiaušiniai (baltymai)
100 gramų parmezano sūris (arba Asiago, tarkuotas)
2 valgomieji šaukštai česnakas (laiškai)
1 vienetas kiaušiniai (baltymai)
1 valgomasis šaukštas vanduo
50 gramų svogūnai (laiškai)
1 vienetas poras (plonai supjaustytas (tik balta dalis))
šiek tiek česnakas (laiškai)
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1. Dideliame dubenyje sumaišykite 2 puodelius miltų ir mieles; atidėkite.
2. Vidutiniame inde pakaitinkite maišydami pieną, cukrų, margariną arba sviestą ir druską (50-55 C temperatūra), kol margarinas beveik ištirps. Supilkite pieno mišinį į miltų mišinį kartu su 2 kiaušiniais. Plakite elektriniu mikseriu mažu-vidutiniu greičiu 30 sekundžių. Po to, plakite didžiausiu greičiu 3 minutes. Mediniu šaukštu įmaišykite sūrį, susmulkintus česnako laiškus ir tiek likusių miltų, kiek reikia, kad tešla nebekibtų prie rankų.
3. Perkelkite tešlą ant miltuoto paviršiaus. Įmaišykite tiek likusių miltų, kad tešla būtų elastinga ir minkykite 6-8 minutes. Suformuokite iš tešlos rutulį. Padėkite ją į riebalais išteptą dubenį; apverskite, kad tešlos paviršius išsiteptų riebalais. Uždenkite; padėkite šiltai 1 valandai arba kol tešla pakils ir jos apimtis padidės du kartus.
4. Perkelkite tešlą ant miltuoto paviršiaus, suspauskite ją. Padalinkite tešlą į 4 dalis. Uždenkite; palikite 10 minučių. Tuo tarpu ištepkite riebalais 2 kepimo skardas.
5. Iš kiekvieno tešlos gabalo suformuokite 25x11,5 cm kvadratą. Sudėkite juos ant paruoštų skardų. Nedideliame inde sumaišykite kiaušinio baltymą su vandeniu. Patepkite kepaliukus kiaušinio mišiniu. Švelniai įspauskite svogūno laiškus į vieną kepaliuką. Kito kepaliuko viršuje įspausti poro gabaliukus. Trečią kepaliuką papuoškite česnako laiškais. Kito kepaliuko viršų papuoškite petražolių lapeliais. Švelniai patepkite svogūno, česnako laiškus, porus ir petražoles alyvų aliejumi, kad kepdami jie neperdžiūtų. Uždenkite ir leiskite tešlai pakilti iki jos apimtis padidės apie du kartus (apie 45 minutes).
6. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C temperatūros Kepkite 15-18 minučių arba iki auksinės spalvos. (Jei būtina, uždenkite folija paskutines 5 kepimo minutes, kad nesudegtų.) Išimkite iš skardų; atvėsinkite ant vielinių padėklų.

Populiariausi receptai šią savaitę

Sodininkų duona

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

1. Dideliame dubenyje sumaišykite 2 puodelius miltų ir mieles; atidėkite.
2. Vidutiniame inde pakaitinkite maišydami pieną, cukrų, margariną arba sviestą ir druską (50-55 C temperatūra), kol margarinas beveik ištirps. Supilkite pieno mišinį į miltų mišinį kartu su 2 kiaušiniais. Plakite elektriniu mikseriu mažu-vidutiniu greičiu 30 sekundžių. Po to, plakite didžiausiu greičiu 3 minutes. Mediniu šaukštu įmaišykite sūrį, susmulkintus česnako laiškus ir tiek likusių miltų, kiek reikia, kad tešla nebekibtų prie rankų.
3. Perkelkite tešlą ant miltuoto paviršiaus. Įmaišykite tiek likusių miltų, kad tešla būtų elastinga ir minkykite 6-8 minutes. Suformuokite iš tešlos rutulį. Padėkite ją į riebalais išteptą dubenį; apverskite, kad tešlos paviršius išsiteptų riebalais. Uždenkite; padėkite šiltai 1 valandai arba kol tešla pakils ir jos apimtis padidės du kartus.
4. Perkelkite tešlą ant miltuoto paviršiaus, suspauskite ją. Padalinkite tešlą į 4 dalis. Uždenkite; palikite 10 minučių. Tuo tarpu ištepkite riebalais 2 kepimo skardas.
5. Iš kiekvieno tešlos gabalo suformuokite 25x11,5 cm kvadratą. Sudėkite juos ant paruoštų skardų. Nedideliame inde sumaišykite kiaušinio baltymą su vandeniu. Patepkite kepaliukus kiaušinio mišiniu. Švelniai įspauskite svogūno laiškus į vieną kepaliuką. Kito kepaliuko viršuje įspausti poro gabaliukus. Trečią kepaliuką papuoškite česnako laiškais. Kito kepaliuko viršų papuoškite petražolių lapeliais. Švelniai patepkite svogūno, česnako laiškus, porus ir petražoles alyvų aliejumi, kad kepdami jie neperdžiūtų. Uždenkite ir leiskite tešlai pakilti iki jos apimtis padidės apie du kartus (apie 45 minutes).
6. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C temperatūros Kepkite 15-18 minučių arba iki auksinės spalvos. (Jei būtina, uždenkite folija paskutines 5 kepimo minutes, kad nesudegtų.) Išimkite iš skardų; atvėsinkite ant vielinių padėklų.

Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų