700 gramų | slyvos |
125 gramai | sviestas |
125 gramai | cukrus (stambių kristalų) |
1 vienetas | vanilinis cukrus (pakelis) |
3 vienetai | kiaušiniai |
150 gramų | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
100 gramų | migdolai (malti) |
30 gramų | cukrus (stambių kristalų) |
2. Tešlai iki purumo išsukite sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną intensyviai sukant įmuškite kiaušinius. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, maltais migdolais ir sumaišykite su sviesto mase.
3. Kepimo formą ištepkite riebalais ir iškrėskite į ją paruoštą tešlą. Ant tešlos išdėliokite slyvas vidine puse į viršų. Pyragą kepkite ~valandą įkaitintoje iki 180° orkaitėje. Jeigu įbedus į pyragą medinį virbą ištraukus jis neaplipęs tešla – vadinasi pyragas iškepes.
4. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės. Tolygiai apibarstykite jį cukrumi. Patiekti galima su plakta grietinėle.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pyragas su uogomis prie karštos arbatos
- Šokoladinis bananinis keksas
- Šokoladinis pyragas
- Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
- Obuolių pyragas
- Plokštainis diena-naktis
- Obuolių pyragas su chalva
- Vyniotinis su obuoliene
- Biskvitas su vyšniomis
- Jogurtinis pyragas
- Trupinių skanėstas
- Trupiniuotis
- Šviesus trupininis pyragas su varške ir uogiene
- Aguoninis vyniotinis
- Nepaprasto skonio pyragas su kriaušėmis ir šokoladu
- Pyragas „Trys norai“
- Slyvų pyragas
- Kondensuoto pieno keksas
- Papajaus pyragėliai
- Šokoladinis vyniotinis
Slyvų pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Slyvos,
700 gramų -
Sviestas,
125 gramai -
Cukrus, stambių kristalų,
125 gramai -
Vanilinis cukrus, pakelis,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Kvietiniai miltai,
150 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Migdolai, malti,
100 gramų -
Cukrus, stambių kristalų,
30 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Puseles dar kartą perpjaukite pusiau.
2. Tešlai iki purumo išsukite sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną intensyviai sukant įmuškite kiaušinius. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, maltais migdolais ir sumaišykite su sviesto mase.
3. Kepimo formą ištepkite riebalais ir iškrėskite į ją paruoštą tešlą. Ant tešlos išdėliokite slyvas vidine puse į viršų. Pyragą kepkite ~valandą įkaitintoje iki 180° orkaitėje. Jeigu įbedus į pyragą medinį virbą ištraukus jis neaplipęs tešla – vadinasi pyragas iškepes.
4. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės. Tolygiai apibarstykite jį cukrumi. Patiekti galima su plakta grietinėle.
Komentarai (11)
-
Joly
2013-08-17 10:36
Kepiau, man asmeniskai nepatiko nei skonis, nei isvaizda, yra zymiai skanesniu pyragu nei sitas
-
Dami
2011-09-10 21:27
Pyragas gavosi fantastiškas :super2:
Su vyru iškart pusę sukapojom.. :geda:
-
Ilona
2010-02-13 18:49
:mmm:
-
Zabis
2010-01-08 23:12
jei nerodo produktu kiekio, isntaiuokis mozilla firefox, ji nemokama ir rodys. arba tvarkykis savo IE.
-
hm
2010-01-08 14:06
kazkokia cia kvaila programa man nerodo produkto kiekio :-p
-
Sirri
2009-10-22 11:05
Vakar kepiau, tai jau puse pyrago isgaravo :-D
-
(anonimas)
2009-09-29 20:19
kazkodel jau kepant pradejo slyvu galiukai degt %-)
-
lelyte
2009-09-26 11:05
:super2: tikrai labai skanus. o išvaizda galima pakoreguoti :-)
-
Zyy
2009-07-25 16:20
KAip su telefonu darytos, tai labai geras dar atrodo ;-)
Skonis, tai nerealus :super:
-
assss
2009-07-25 16:16
atrodo tai nekaip... :bloga: