Išvirti bruknių uogienę ar tyrę imant 1 kg uogų 0,5 kg cukraus. Ją pavirinti, kol išpylus ant lėkštelės, paviršiuje darosi plėvelė.
Bruknės sluoksniuojamos su slyvomis stikliniuose, moliniuose arba emaliuotuose induose.
Slyvos nuplaunamos virintu vandeniu, apdžiovinamos ir subadomos. 1 kg uogienės reikia apie 0,5 kg slyvų.
Apatinis ir viršutinis sluoksniai turi būti bruknių.
Uogienė išpilstoma karšta. Pripylus indus, leidžiama atvėsti. Kai paviršiuje užsideda plutelė, uždengiama spirituotu pergamentu ir užrišama plėvele.
Slyvos bruknėse
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek | slyvos |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | bruknės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Marinuoti kiaušiniai
- Konservuotas kiaulienos troškinys
- Moliūgų ir persikų uogienė
- Konservuota adžika
- Braškinė uogienė
- Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
- Mėlynių kompotas
- Gudobelių uogienė
- Slyvų ir moliūgų uogienė
- Konservuoti kopūstai
- Konservuoti aštrūs baklažanai
- Kaukazinių slyvaičių tyrė
- Aviečių džemas
- Vyšnių uogienė 2
- Troškinti kopūstai su pomidorų padažu
- Cukinijų- ananasų konservai
- Marinuoti pomidorai
- Ievos uogienė
- Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
- Konservuoti žiediniai kopūstai
Slyvos bruknėse
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Slyvos
- Cukrus
- Bruknės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išvirti bruknių uogienę ar tyrę imant 1 kg uogų 0,5 kg cukraus. Ją pavirinti, kol išpylus ant lėkštelės, paviršiuje darosi plėvelė.
Bruknės sluoksniuojamos su slyvomis stikliniuose, moliniuose arba emaliuotuose induose.
Slyvos nuplaunamos virintu vandeniu, apdžiovinamos ir subadomos. 1 kg uogienės reikia apie 0,5 kg slyvų.
Apatinis ir viršutinis sluoksniai turi būti bruknių.
Uogienė išpilstoma karšta. Pripylus indus, leidžiama atvėsti. Kai paviršiuje užsideda plutelė, uždengiama spirituotu pergamentu ir užrišama plėvele.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...